NA24.no

DN: Dette får konsekvenser

Sist oppdatert:
Sjefredaktør Amund Djuve varsler gjennomgang av metoder etter fellelsen i PFU.

Djuve sier de nå vil gå gjennom samtlige punkter de fikk kritikk på i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi kommer til å sette oss ned og gå grundig gjennom kritikken fra PFU og se om det er noe i våre metoder og rutiner som vi kan forbedre oss på, sier Djuve til NA24 Propaganda.

Ikke slutt på graving
Han sier fellelsen innebærer at de skal bli enda grundigere, men at de ikke skal slutte med gravejournalistikk.

- Dette legger føringer for vår virksomhet. Vi må sjekke alt det vi holder på med enda grundigere, og vi kommer fortsatt til drive med gravejournalistikk. Det betyr at vi må skjerpe oss i arbeidet, men når det er sagt så mener vi fortsatt at det er betimelig å rette søkelyset på en som tjener 130 millioner kroner på en helg, sier Djuve.

Arne Fredly har også varslet rettssak mot Dagens Næringsliv og journalistene som skrev saken. Djuve er ikke sikker på om utfallet av PFU-behandlingen vil svekke deres sak.

- Det vet jeg ikke. Jeg har ennå ikke sett noe søksmål og vet ikke hva som vil være i det, sier Djuve.

Omdømmet på spill
Dagens Næringsliv har bygd seg opp et betydelig omdømme på sin journalistikk og det er featurejournalistikken på lørdagene som har vært det store flaggskipet. I en serie artikler har gravejournalistene skrevet kritisk og detaljert om blant annet Tor Olav Trøim, Kjell Inge Røkke, Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann Andersen. Djuve er usikker på hva Arne Fredlys seier vil ha å si for avisens omdømme.

- Det er for tidlig å si hva det vil bety. Jeg noterer meg at PFU mente denne saken kunne stått på trykk om den hadde vært skrevet annerledes og jeg vil også vise til at samtlige av de handlene vi har skrevet om ikke er bestridt. Det er Fredlys egne meglere som har meldt fra om det de har oppfattet som mistenkelige handler og svensk politi etterforsker saken nå. Jeg mener saken bør sees i det lyset, sier Djuve.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere