NA24.no

DN-lederne kutter i egen lønn

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)
Sist oppdatert:
15 ledere i NHST kutter fem prosent av egen lønn. Og utfordrer de ansatte.

Det er journalisten.no som melder dette i dag. Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i Norges Handels- og Sjøfartstidende sier at foreløpig har 15 ledere i selskapet sagt seg villig til å gå fem prosent ned i lønn, som følge av tunge økonomiske tider i selskapet. I et brev til de ansatte beskriver konsernsjefen en kritisk situasjon for virksomhetene. Noe han også sa til Na24 Propaganda i forrige uke.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I brevet til de ansatte skriver han videre, fortsatt ifølge journalisten.no: «De samlede lønnskostnadene for konsernet må reduseres i samme størrelsesorden.»

Sekssifret
Ifølge journalisten.no har de ansatte i DN registrert at sjefredaktør Amund Djuves årslønn har økt fra 1,33 millioner til 2,46 millioner siden 2002. I samme periode har konsernsjef Bjørkavåg fått økt sin årslønn fra 1,99 millioner til 3,89 millioner. Et lønnsnedsslag på fem prosent utgjør dermed et sekssifret beløp for de to toppsjefene til sammen.

Ifølge NJs lønnssstatistikk har den samlede årslønnen for DN-journalistene økt fra 578.000 pr. hode i 2002 til 687.000 i 2007. En lønnsreduksjon på fem prosent vil grovt regnet gi et sted rundt 30.000 i lønnsnedslag for hver enkelt.

Leder av DNs redaksjonsklubb, Bård Bjerkholt, vil overfor NA24 Propaganda foreløpig ikke kommentere ledelsens lønnsutspill. Redaksjonsklubbens styre sitter i ettermiddag i møte og diskuterer både dette utspillet og andre forslag til innsparinger.

Misnøye
Etter det NA24 Propaganda erfarer er det økende misnøye i øvrige deler av redaksjonen i DN over kostnadene rundt fredagsmagasinet D2. Så er da også et forslag til bruk av billigere papir i magasinet et av de tiltakene som har dukket opp i innsparingsprosessen.

Tirsdag meldte journalisten.no at Ifølge årsregnskapene har eierne hentet ut 588,7 millioner kroner i konsernbidrag og utbytte siden 1998. Det er nær ti millioner kroner mer enn DNs samlede årsoverskudd (etter skatt) i perioden.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere