NA24.no


Aabø & Co ble leid inn som PR-rådgivere av Taxiforbundet. På bildet: Jarle Aabø.
Aabø & Co ble leid inn som PR-rådgivere av Taxiforbundet. På bildet: Jarle Aabø.

DN: Taxiforbundet anmeldte Uber-sjåfører etter funn fra rådgiver

Sist oppdatert:
Aabø & Co ble leid inn som PR-rådgivere av Taxiforbundet. Ifølge Dagens Næringsliv bestilte rådgiverne turer med Uber og forbundet politianmeldte deretter sjåførene.

Ifølge avisen ble det i løpet av høsten bestilt turer med 105 sjåfører. Kvitteringene ble tatt vare på og brukt i en masseanmeldelse til politiet i november.

Jarle Aabø vil ikke svare på hvor mange av de 105 Uber-turene han selv gjennomførte, og han vil ikke utdype hva hans arbeid for Taxiforbundet har bestått i.

Les: Frislipp i drosjenæringen gjør Uber lovlig i Norge

- Når vi får et oppdrag, gjør vi alltid vårt beste på kortest mulig tid, er alt Aabø vil si.

Heller ikke oppdragsgiveren er spesielt snakkesalig.

Les: - Utvalg foreslår å fjerne løyveplikt for drosjer

- Ja, vi bruker Aabø & co. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer om hva han har gjort for oss, sier Taxiforbundets leder, Øystein Trevland.

Les: Rasmus Hansson tordner mot Jarle Aabøs MDG-liste

Hans Geelmuyden er kundeansvarlig partner for Uber i Geelmuyden Kiese, som bistår det amerikanske selskapet med offentlig kommunikasjon og pressehenvendelser. Han mener Aabø og Taxiforbundet har benyttet seg av en uvanlig metode.

Jarle Aabø: - Dette er FAKE NEWS
Fredag skriver Jarle Aabø følgende på Facebook:

- Dette er FAKE NEWS fra min gamle arbeidsgiver. 1) Jarle Aabø har ikke kjørt Uber. Det er medarbeidere i Aabø & Co som har gjort dette. 2) Jarle Aabø har ikke anmeldt noen. Det er Norges Taxiforbund som har gjort dette. Dette er også OLD NEWS, siden Net tavisen omtalte saken for tre måneder siden Gunnar Stavrum. DN har nå rettet opp sin grove feil, samtidig som jeg i morgentimene fikk denne mailen fra nyhetssjefen: "God morgen,  Artikkelen ble korrigert i går kveld (kl. 21.37), slik at det i fronthenvisningen på nett fremkommer at det er Taxiforbundet som har politianmeldt sjåførene. I papirversjonen står det dessverre at det er du som har politianmeldt. Derfor har vi nå lagt inn en presisering i starten av artikkelen på nett, hvor det fremgår at det er Taxiforbundet som står bak anmeldelsen. Den samme presiseringen vil bli publisert i lørdagens utgave. Mvh.  Tor Nondal"  (Nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv).

Les Facebook-meldingen her:

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere