NA24.no

Domenenavnene som selger

Sist oppdatert:
Denne uken ble seniors.com solgt for 1,8 millioner dollar, men det er langt fra det dyreste nettdomenet så langt.

Hele 218 domenenavn ble auksjonert bort på Grand Hyatt Hotel i New York denne uken.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det dyreste var Creditcheck.com, som ble solgt for tre millioner dollar, men også seniors.com oppnådde en respektabel pris med 1,8 millioner dollar. Totalt ble de 218 domenene solgt for 10,8 millioner dollar, skriver Forbes.com.

Sex på toppen
Det dyreste domenet som er solgt foreløpig er sex.com, som brøt timillionersgrensen da det ble solgt for 12 millioner dollar i 2005. Porno er foreløpig en god nummer to med salget av porn.com for 9,5 millioner i forrige måned. Business.com ble solgt for 7,5 millioner dollar i 1999. Samme pris fikk eierne av diamond.com i fjor, og Beer.com solgt for syv millioner dollar i 1999.

Søkeord mest populære
Forbes skriver at mens det var merkenavn som var mest etterspurte under dot.com-boomen, er det nå typiske søkeord som drar prisen opp. Årsaken er at den sterke veksten i nettannonsering, og særlig i søkeordannonsering. Innehavere av domener som inneholder populære søkeord har valget mellom se på at prisen stiger, eller leie ut sitt domene til aktører som selger varer i kategorien.

- I dag kjøper folk en mengde domenenavn som et markedsføringsverktøy, i stedet for bare ett navn som markedsfører nettsiden deres, sier strategisjef Matt Bentley i domenemeglerselskapet sedo.com.

For å sette prisene i perspektiv: Et domenenavn som ikke allerede er tatt selges for mellom 7 og 15 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere