NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Egmont)

Donald-sjef casher inn

Sist oppdatert:
Fikk 350 millioner kroner for 2008, men aksjeopsjonene er ikke lenger like gunstige.

Walt Disney-konsernet merker finanskrisen de også, men toppsjefen i selskapet, Robert Iger, kan likevel cashe inn.

NA24 - din næringslivsavis

Vederlaget for 2008 ble i utgangspunktet på elleville 51,1 millioner dollar, eller om lag 350 millioner kroner. Det tilsier at Iger fikk 85 prosent mer enn året før, ifølge en beregning utført av AP.

Det er likevel et lite men. Mesteparten ble nemlig gitt i form av aksjeopsjoner, som i januar i fjor - da avtalen ble inngått - hadde en verdi på 34 millioner dollar, men som i disse krisetider på langt nær er verdt det samme.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Avtalen ble inngått da Disney-aksjen ble handlet for 30 dollar per aksje. I dag kan du imidlertid kjøpe en aksje i tegneseriekonsernet for drøyt 21 dollar aksjen, noe som betyr at disse opsjonene ikke er verdt papiret det er skrevet på. Ingen opsjonsinnehaver vil utløse opsjonen til 21 dollar aksjen, fordi de faktisk vil tape penger om de snur seg rundt og selger de aksjene som en forplikter seg til.

Men for all del, Iger har likevel liten grunn til å klage. For jobben i 2008 tjente Iger 2 millioner dollar, som er det samme som året før. I tillegg får Iger en prestasjonsrelatert bonus på 13,9 millioner dollar.

Han får også et vederlag på 773,090 dollar, i form av verdien av personlig bruk av fly, sikkerhetstjenester og andre frynsegoder.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere