TV 2 har nå en overtallighet på 113 årsverk, etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det åpne sluttpakketilbudet fra mai til midten av september.

Det kommer frem etter allmøtet som ble holdt i dag.

Prosjektet, som har vært jobbet med i flere måneder, har hatt navnet «TV 2 i 2020». TV 2 skal spare minst 350 millioner kroner.

Nyhetsavdelingen i TV 2 ble torsdag informert om at det er 23 overtallige i avdelingen.

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Til sammen kutter TV 2 177 årsverk i spareplanen. I tillegg får 17 midlertidig ansatte ikke fornyet kontrakt ifølge VG.

– Det er et veldig høyt tall. Jeg håper dette er siste runde med nedbemanning, slik at vi ikke havner i samme situasjon som avisredaksjoner som har kuttet antall ansatte i ti år, sier Stein Akre, nestleder i TV 2s redaksjonsklubb, til Journalisten.

Les også: – Minst ytterligere 60 ansatte må slutte i TV 2

Ubehagelig og kjip

– Jeg tror det blir blodig og fryktelig tøft – mye styggere og smertefullt enn vi har gått rundt og trodd. De som er i andre enden av livet enn meg, med nytt hus, nygifte og unger i barnehage og skole som tror at her skal de bo de neste tretti årene; de får et helvete, det er dem dette er helt jævlig for, sa TV 2-profil Davy Wathne til VG for noen uker siden.

Etter møtet torsdag, sier han til Nettavisen:

– Det understreker vel bare det jeg forsøkte å si for noen uker siden.

– Hva må TV 2 gjøre nå for å snu utviklingen?

– Trylle.

– Hva mener du med det?

– At det ikke finnes noen trygg og sikker vei ut av dette. Ingen vet, sier han.

Tidligere TV 2-profil Oddvar Stenstrøm er også opptatt av hva kanalen nå skal gjøre for å komme ut av knipen.

– Det er seerne som svikter, og da må de jo fortelle oss hva de skal gjøre nytt. Det enkleste er å kutte. Det vanskeligste er å være nyskapende, sier Stenstrøm.

Nettavisen har også vært i kontakt med Signe Tynning, men hun ønsker ikke å kommentere saken. TV 2-profilen er en av dem som har tatt sluttpakke.

Andre kjente ansikter fra TV 2 som har benyttet seg av sluttpakketilbudet, er Mah-Rukh Ali og Nils Gunnar Lie.

Nettavisen har snakket med flere kilder i TV 2-systemet. Spekulasjonene har florert i korridorene i Bergen og i Oslo i forkant av møtet.

– Jeg gleder meg til å få litt konkret info, den usikkerheten vi har hatt her de siste månedene har vært ubehagelig og kjip. Så får det gå som det går, sier en ansatt til Nettavisen før møtet.

En annen ansatt sier til Nettavisen at han ikke kjenner til noe måltall for kuttene.

– Ledelsen har hele tiden sagt at alt er i spill og at man ikke sikter mot et antall mennesker.

Og denne: – Slik blir sluttpakkene i TV 2

– Mellom nyheter og underholdning

TV 2-sjef Sandnes trekker frem programmer som «Petter Uteligger» og «Åsted Norge» som eksempler på programmer TV 2 skal gjøre mer av fremover.

– Lineær-TV vil fortsatt være viktig, sammen med TV 2 Sumo. TV 2 skal utvikle enda flere programkonsepter i skjæringspunktet mellom nyheter og underholdning. TV 2 skal også være en stor og viktig underholdningsleverandør som treffer det brede lag av befolkningen, sier han.

TV 2 ønsker også å fortsette som kommersiell allmennkringkaster, og posisjonert for å søke på en avtale om daglige nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen, såframt det følger en relevant motytelse for merkostnadene, heter det i pressemeldingen.

Flytter nettdesken fra Bergen

Ifølge Bergens Tidende skal TV 2 i tillegg flytte nettdesken sin fra Bergen til Oslo, som et ledd i spareplanen sin.

Det skal utgjøre fire til fem stillinger som forsvinner fra hovedkontoret på Nøstet i Bergen. Avisen skriver også at det tekniske apparatet rundt sendingene er under hardt press, fordi prosjektet har som mål å effektivisere dette.

Styret tok stilling til kuttplanene i morgentimene torsdag.

Etter det blir det avdelingsvise møter klokken 13.15. I tillegg vil journalistklubben i TV 2 holde et møte for sine medlemmer fredag.

Seerne svikter

2016 ser ut til å bli et «annus horribilis» – et forferdelig år – for TV 2. Inntektene svikter og seerne skrur av.

Tidligere denne uken kunne Nettavisen melde om krisetall for flaggskipet «Senkveld». Programmet er bare et av mange som ikke har lyktes denne høsten.

I sommer ble det klart at 21,5 årsverk i promoavdelingen skulle kuttes ned til 15. Elleve av disse skal flyttes fra Bergen til Oslo.

Les mer: Interessen for «Senkveld» stuper

Tall fra mediebyrået Red viser at TV 2-gruppen har hatt en nedgang fra 46 minutter seertid i september 2015 til 38 minutter så langt i september. Også den totale TV-tittingen har stupt i samme periode. Fra 164 minutter til 143 minutter viser tallene.

– Oktober blir en meget viktig måned, da spesielt for TV 2 som har hatt en knalltøff september, sier TV-ekspert Ruben Solbak Lisøy i Red til Nettavisen.

Han legger til at «Farmen» hadde startet på denne tiden i 2015 og dette var den virkelig store arbeidshesten i høsttablået til kanalen.

– Om «Farmen» leverer opp mot tidligere nivå, vil nok det hjelpe på hvilepulsen til flere hos TV 2, fortsetter Lisøy.

Nyhetene omorganiserer kraftig

Samtidig som at nyhesavdelingen har fått beskjed om at de er overtallige, ble Karianne Solbrekke (43) annonsert som ny nyhetsredaktør i TV 2.

TV 2- nyhetene omorganiserer kraftig for å møte ny konkurrane og endringene i mediemarkedet, heter det i en pressemelding.

Nyhetskanalen skal fremover levere alt av nyhets- og aktualitetssendinger til hele TV 2, også de daglige nyhetssendingene på hovedkanalen.

– Vi må lage nyheter mye mer effektivt. Da er det naturlig at vi organiserer oss slik at Nyhetskanalen blir senteret for all tv-produksjon. Nyhetskanalen er en stor suksess og opplever heller ikke synkende tv-seing. Endringene trer i kraft ut på nyåret, men arbeidet med omorganiseringen starter umiddelbart. Karianne Solbrække starter som nyhetsredaktør allerede i dag, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Les også: Store kutt i TV 2-avdeling