*Nettavisen* Økonomi.

Drillo-eksplosjon i media

Foto: Poppe, Cornelius (montasje NA24)

Det er over 10 år siden sist dette skjedde med norsk fotballs mirakelmann.

12.02.09 14:00

Det er ikke bare resultatene som er på vei tilbake mot gamle høyder for Egil «Drillo» Olsen. Også interessen rundt landslagstreneren har fått fart igjen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er over 10 år siden sist den returnerte landslagstreneren var like pop i norske spalter, viser gjennomgangen NA24 Propaganda har foretatt.

Tok feil
Norges VM-deltagelse i 1998 skapte hysteri i papiravisene. Dagen etter 2-1 seieren mot Brasil nådde omtalen sin topp. Den 24. juni ble Drillo nevnt 87 ganger i de knappe syv kildene i arkivet. Totalt ble Drillo omtalt 1.446 ganger den juni-måneden.

- Jeg er nok ganske fort glemt, sa Egil «Drillo» Olsen til Bergens Tidende 29. juni i 1998

Der tok han feil.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Kort unna Stoltenberg
Over 10 år etter - dagen etter landskampen mot Tyskland - er Drillo igjen tilbake i mediemanesjen. 271 omtaler så langt dagen derpå. Og da er antallet kilder i arkivet langt mer omfattende - og ikke minst har nettet gjort sitt inntog.

Men foretar man samme måling i de samme kildene som var tilgjengelig i 1998, har han fått langt mindre spalteplass. Han er kun nevnt 22 ganger.

Totalt så langt i år er han omtalt 6.158 ganger og med 2.684 omtaler så langt i februar, kun 29 omtaler unna statsminister Jens Stoltenberg, er det mye som tyder på at Drillo ikke bare er tilbake på fotballbanen, men også i papir- og nettspaltene.

Kilde: atekst

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag