NA24.no

Drømmeavtale med Universal Music

Fra Venstre: Hans Petter Haaland, Simen Eidsvåg, Erle Strøm
Fra Venstre: Hans Petter Haaland, Simen Eidsvåg, Erle Strøm Foto: HES
Gulltaggen-vinnere skal hjelpe svenske artister i Norge.

Universal Music Sverige og det norske promotion- og markedsføringsselskapet Haaland, Eidsvåg & Strøm AS (HES), har inngått en samarbeidsavtale for lansering av svenske artister i Norge.

- Krisen i musikkbransjen var en følge av ulovlig nedlasting, og at plateselskapene ikke var raske nok med å følge med i den digitale underholdningsrevolusjonen. Dette førte til at mange mindre selskap forsvant, og de store ble nødt til å kutte ned på sine medarbeidere, uttaler Per Sundin, VD på Universal Music Sverige.

- Idag ser mange ledende selskap til Skandinavia, les Norge og Sverige, og lar seg forundre og imponere over den spennende utviklingen som er i ferd med å skje her. Spotify og Wimp er globale aktører, som har bidratt til denne revolusjonen, og gjort det enklere for artister å tilgjengeliggjøre sin musikk. For idag handler det ikke om å slippe et album, idag og imorgen handler det om å høres og synes i det enorme bruset av alt som er tilgjengelig,fortsetter han.

I Universal Music, er utvalget enormt, og det samme er konkurransen mellom artistene. For å bryte gjennom støyen, behøver hver artist et team av kompetente, dedikerte og modige personer i de markedene man vil lykkes i. For å ivareta det svenske repertoaret på Universal Music i Norge, har Universal Music derfor gjort en avtale med norske HES, skriver de i meldingen.

Håper på flere artister til Norge
- Det norske markedet er åpent for svensk musikk, og nordmenn er glad i svensk musikk sier Hans Petter Haaland, Daglig leder i HES til NA24 Propaganda.

Tidligere har de jobbet med blant annet Håkan Hellstrøm.

-Håper det blir ett samarbeid som begge parter blir fornøyde med, og at det er ett samarbeid som forsetter over lang tid, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere