*Nettavisen* Økonomi.

Dropper pupper og fjas

ABC Nyheter lover å droppe pupper og kjendiser når ny nettavis lanseres.

14.02.07 15:14

Med over 300.000 unike brukere i uken har ABC Nyheter fordelene en nystartet nettavis kan drømme om. Gjennom høsten har avisen, som til og med i dag heter Neste Klikk, vokst gjennom trafikk fra ABC Startsiden.

NA24 - din næringslivsavis


- Vi starter ikke på bar bakke, for å si det slik. Det er gledelig at trafikken har økt siden august da vi la om profilen på Neste Klikk. Da fokuserte vi på mer seriøse nyheter og ikke så mye på underholdning og kuriosa, sier redaktør i ABC Nyheter Herman Berg.

Opptatt av substans
Spesielt er Berg opptatt av substans. Han mener at majoriteten av norske nettaviser styres av trafikken og ikke seriøst innhold.

- Det som er viktig for nettavisene fremover er å vise at de kan komme opp med egenproduserte saker som det er substans i. Og Ikke minst vise evnen til å stå på egne bein og ikke være opptatt av trafikk og klikk.

- Det er jo lett å si med Startsiden i ryggen.

- Selvfølgelig, det skal jeg ikke legge skjul på. Vi er i en ekstremt gunstig posisjon. Det er et viktig element for at vi tør å satse. Uten en distributør hadde det vært helt annerledes.

Mindre pupp
- Hvordan ser så drømmesaken til ABC Nyheter ut?

- Det er en sak hvor vi avslører noe ute i verden. En sak som vi klarer å avsløre gjennom et nettverk vi nå bygger opp. Allerede før vi lanserer ABC Nyheter har vi hatt et par slike saker, som ble sitatsaker i norske medier, blant annet fra Tyrkia hvor det var en advokat som saksøkte Nobelvinneren i litteratur.

Berg er opptatt av at det ikke er pupper og halvnakne kjendiser som skal styre innholdet på ABC Nyheter.

- Det er ikke noe galt med pupp, men jeg opplever at det ofte er saker både på nett og papir som skrives fordi det er kjendis i saken, ikke fordi saken substans eller nyhetsverdi. Man skriver om kjendisen fordi man vet at personen tiltrekker trafikk, forklarer Berg og understreker at det er slike saker han vil unngå, ikke kjendisene.

- Ikke det at vi ikke skal skrive om kjendiser, men det bør ha en nyhetsvinkling. Dersom det blir avslører at en kjendis gjør noe alvorlig, for eksempel lovbrudd, da skal vi være på ballen, men ikke når det går naken-sms'er rundt.

Lange artikler
Myten om nettet er at artiklene som skrives skal være korte, i motsetning til denne, det er ikke Herman Berg så sikker på.

- Vi skal kjøre en del serier, featurestoff hvor vi vil at leserne skal bli hekta på de det skrives om, eller de som skriver sakene. Vi tror at det vil fungere på nettet. Neste Klikk har hatt en del slikt stoff allerede og det skal vi prøve å utvikle det videre.

En annen viktig del av ABC Nyheter vil være borgerjournalistikken. Berg forteller at nettavisen vil ikke bare ha debattinnlegg.

- Vil vi også ha artikler som konkurrerer med våre egne, forklarer redaktøren.

Torsdag lanseres ABC Nyheter, dersom alt faller på plass.

- Ja, vi krysser fingrene, sier Berg og ler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.