*Nettavisen* Økonomi.

Dropper volleyball-skandalen

Foto: Scanpix

Økokrim gransker ikke tidligere volleyballtopper.

17.04.09 09:52

Advokatene til de to tidligere volleyballsjefene Arne-Morten Knutsen og Edgar Broks raste da Idrettsforbundet i slutten av mars sendte over G-Partners rapport til Økokrim med anmodning om etterforskning.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vel to uker etterpå droppet Økokrim saken.

- Vi har besluttet å ikke iverksette etterforskning ved Økokrim i denne saken, heter det i svarbrevet Økokrim-sjef Trond Eirik Schea har sendt til LO-advokat Atle Sønsteli Johansen.

Han representerer tidligere generalsekretær Arne-Morten Knutsen. Brevet er datert 8. april, og Schea skriver at rapporten som ble oversendt er returnert idrettsstyret.

- Deres anmodning vil ikke bli fulgt opp herfra, skriver han.

- Et slett bestillingsverk
NA24 har ikke lykkes å komme i kontakt med Schea, og mediesjef Mie Skarpaas i Økokrim vil ikke kommentere saken.

- Vi ser Økokrims avgjørelse som en bekreftelse på de faglige innvendinger fra vår side som er rettet mot G-Partners saksbehandling og metodebruk, og at G-Partners rapport fremstår som et slett bestillingsverk fra Idrettsforbundets side, sier advokat Atle Sønsteli Johansen til NA24 Propaganda.

Tidligere Økokrim-topp Erling Grimstad er en av eierne i G-Partner.

Faktadelen av G-Partners rapport kan leses på idrett.no, og tar blant annet for seg Volleyballforbundets kjøp av en leilighet i Nydalen i Oslo og kjøpeforpliktelser knyttet til fem leiligheter i Brasil. Kjøpet og kjøpeplanene på til sammen vel syv millioner skulle gjennomføres høsten 2007. Samtidig slet forbundet tungt økonomisk.

- På grensen til ondsinnet
Av rapporten fremgår det at en styreprotokoll kan ha blitt forfalsket for å sikre banklån til leilighetskjøpet i Oslo. Videre hevdes det at leilighetene i Brasil ble kjøpt uten at hele eller deler av Volleyballforbundets styre var informert. Tidligere volleyballpresident Edgar Broks hevder han ikke visste at det var inngått noen kjøpekontrakt før i desember i fjor.

- Det er ikke overraskende at Økokrim brukte 14 dager - i lys av påskeferie - på å henlegge anmeldelsen fra Idrettstyret. Beslutningen bekrefter det vi tidligere har uttalt om at det var en meningsløs og på grensen til ondsinnet handling når Idrettsforbundet har forsøkt å skandalisere den tidligere generalsekretæren ved å skape inntrykk av at striden i Volleyballforbundet kunne omhandle alvorlig økonomisk kriminalitet, sier advokat Atle Sønsteli Johansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han forteller at skandalesaken ennå ikke er avsluttet, men at dette avhenger av hva Idrettsforbundet nå foretar seg.

- Hva som skjer videre beror på hvordan Idrettsforbundet håndterer saken nå som den er henlagt. Jeg må også konferere med klienten min, som er på ferie denne uken.

Idrettsstyret vurderer saken
Idrettspresident Tove Paule sier at Idrettsstyret tar Økokrims beslutning til orientering, og at styret nå vil vurdere hva de skal gjøre videre.

- Økokrim har jo besluttet å ikke ta tak i den fordi de prioriterer mer alvorlige saker som har større samfunnsmessig betydning. Nå er det naturlig at idrettsstyret bestemmer om vi skal forfølge eller avslutte saken, sier Paule til NA24 Propaganda.

I 2009 har generalsekretær Knutsen sluttet i Volleyballforbundet, hele styret er skiftet ut og forbundet har kjøpt seg ut av Brasil-prosjektet i et forlik som kostet 100.000 kroner. På det ekstraordinære tinget i februar ble det opplyst at Oslo-leiligheten skal selges.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag