*Nettavisen* Økonomi.

«Du skal dø»

Kjell Inge Røkke skal ha blitt fly forbannet på journalist etter ukeblad-oppslag om konas luksusferie.

07.02.07 12:30

Les også:Fortørnet på Se og Hør

Forfatter Håvard Melnæs bekrefter overfor NA24 at han i sin kommende bok om karrieren i Se og Hør forteller om en episode der han skal ha blitt drapstruet av finansmannen Kjell Inge Røkke.

- Men jeg går ikke god for at boka inneholder de sitatene som ulike aviser skriver om torsdag, sier han, og avstår å kommentere saken ytterligere.

NA24 - din næringslivsavis

Finansavisen skriver at Kjell Inge Røkke skal ha kommet med truende utfall etter en reportasje i Se og Hør om en luksusferie Røkkes kjæreste, nå kone, Anne Grete Eidsvig dro på.

Sammen med venninner skal hun ha reist til syden med privatfly og badet i luksus. Ifølge Finansavisen skal Røkke etter denne reportasjen ha kommet med voldsomme utfall mot journalisten.

Trusselen
– Jeg skal drepe deg, du skal dø, du skal dø, skal Røkke ha sagt.

Røkke skal ha uttrykt at det var påstanden om at kjæresten «levde et liv i sus og dus med champagnebobler og kaviar», som gjorde ham forbannet. Ifølge Røkke liker verken han eller kjæresten champagne og kaviar.

Se og Hør-sjef Odd J. Nelvik bekrefter historien.

- Melnæs var tydelig rystet etter truslene selv etter at de hadde skværet opp. Det er klart at det var en tøff historie, sier Nelvik til Finansavisen.

Full krig
Den tidligere Se og Hør-journalisten Håvard Melnæs skal ha gjort et stort poeng av de angivelige Røkke-utsagnene i sin bok om arbeidsmetodikken i redaksjonen i Se og Hør. I forkant av journalistens lansering av boken «En helt vanlig dag på jobben» har det bygd seg opp til krig mellom Se og Hør-forlaget og deres tidligere høyt betrodde medarbeider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.