Duckert blir NRK-redaktør

Hege Duckert går fra Dagbladet og blir NRKs nye kulturredaktør.

13.02.09 12:41

- Jeg er veldig glad for at jeg får sjansen til å være med å utforme NRKs kulturprofil framover, sier Duckert til nrk.no.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Per Arne Kalbakk, sjef for Marienlystdivisjon i det nydelte NRK, er svært tilfreds med å presentere allmennkringkasterens nye kultursjef.

Erfaren kulturleder
- Hege er en av de mest erfarne kulturlederne i norsk presse, og vi gleder oss til å få hennes kompetanse inn i ledelsen av den nye Kulturavdelingen, sier Kalbakk.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Duckert blir den første kulturredaktøren i NRK på noen år. Tidligere har blant annet Turid Birkeland hatt stillingen.

- NRK er Norges viktigste kulturbærer og har en unik evne til å kombinere bredde og kvalitet. Jeg synes særlig det er spennende at kulturredaktøren har ansvar for både journalistikk og kunstproduksjon, sier Duckert til nrk.no.

Duckert var tidligere kulturredaktør i Dagbladet, men trådte nylig tilbake til fordel for en skrivende journaliststilling i avisen.

Danket ut dramasjefen
På søkerlisten til stillingen var det flere interne kandidater, blant annet dramasjef Hans Rossiné. Også tidligere programleder i TV3 Ragnar Otnes og tidligere kultursjef i Danmarks Radio Leif Holst Jensen.

Kulturredaktøren vil ifølge nrk.no få ansvar for den totale og flermediale innholdsproduksjonen innenfor kultur, musikk og drama. Duckert får dermed ansvar for deler av P2, NRK2, musikkredaksjonen, Kringkastingsorkesteret, drama og Kultur Tema. Kulturnyheter er flyttet til nyhetsavdelingen, under nyhetsredaktør Jon Gelius.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.