*Nettavisen* Økonomi.

DVD bedre enn kino for Disney

Disney tjener mer penger på hjemmefilm enn kino.

Walt Disney Studios Home Entertainment Norge økte både omsetning og resultat. Søsterselskapet halverte omsetningen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bra i hjemmemarkedet, tregere på kino
Home Entertainment økte omsetningen med 15 millioner fra 2006 til 2007 og endte med knappe 200 millioner i årsomsetning. Overskuddet økte i samme periode med syv millioner kroner, og selskapet fikk et driftsoverskudd på hele 47 millioner kroner.

I søsterselskapet som distribuerer kinofilm, Walt Disney Studios Motion Pictures Norge AS, var det derimot nedgang i både omsetning og resultat.

Salgsinntektene ble nesten halvert, fra 63 millioner i 2006 til 32 millioner i 2007. Overskuddet falt fra 5,8 millioner kroner til 3,7 millioner kroner.

Trenger nye oppdragsgivere
Begge selskapene er filialer og skriver i årsmeldingen at de i liten grad kan påvirke antallet og hvilke filmer de skal selge i det norske markedet.

Home entertainment har frem til årsskiftet vært distributør for NRK, men NRK Aktivum tar nå over denne jobben selv. I årsrapporten står det å lese at selskapet ikke regner med noe stort inntektsbortfall som følge av dette i år, men at det jobbes for å få inn nye lokale rettigheter som kan dekke opp for bortfallet fra NRK. Selskapet hadde en markedsandel på kjøpefilm på 18,6 prosent i det norske markedet og 5, 9 prosent av utleiemarkedet.

Motion Pictures hadde i fjor 19,5 prosent av det norske kinofilmmarkedet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag