NA24.no

EDB ErgoGroup bytter navn

Administrerende direktør i Ergogroup, Terje Mjøs
Administrerende direktør i Ergogroup, Terje Mjøs Foto: Roald, Berit
Sist oppdatert:
Mjøs bruker flere millioner på nytt navn.

EVRY blir det nye navnet til Norges største og Nordens nest største IT-tjenesteselskap, EDB ErgoGroup. Gjennom sine 10 000 ansatte leverer EVRY daglig IT-tjenester fra 21 norske og 50 nordiske byer til om lag 14 000 kunder i offentlig sektor og privat næringsliv. Med nytt navn og ny merkevare som fundament starter nå arbeidet med å etablere EVRY som Nordens ledende IT-selskap i løpet av 2015.

- Med lanseringen av EVRY legger vi bak oss 50 år med IT-historie i Norge. Samtidig møter vi morgendagen med et friskt, fremoverlent, fremtidsrettet og helt nytt uttrykk. Som ansatte i EVRY skal jeg og våre 10 000 medarbeidere i 50 nordiske byer nå ut i markedet med ett mål for øyet. Gjennom å være best på kunde, skal vi bli ledende i Norden innen utgangen av 2015, og vi skal én gang for alle sette norsk og nordisk IT på verdenskartet, sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY i en pressemelding..

Nordens største IT-fusjon
EVRY er tuftet på fusjonen av Norges to største IT-selskaper EDB og ErgoGroup. Denne sammenslåingen er den største IT-fusjonen i Norge og Norden noensinne og norgeshistoriens fjerde største selskapsfusjon uavhengig av bransje, ifølge selskapet.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Lanseringen av EVRY er den største merkevare-lanseringen som gjennomføres i Norge i 2012. Navneskiftet er også det eneste blant Norges største selskapsfusjoner der selskapet fullstendig endrer navn. I andre store fusjoner har det nye navnet enten vært basert på en kombinasjon av de gamle eller en videreføring av et av de eksisterende navnene. I motsetning til andre store IT-leverandører i Norge og Norden, er EVRY basert på et sterkt norsk eierskap med lange tradisjoner i Norge og Norden. EVRY er børsnotert på Oslo Børs i Norge med Posten Norge og Telenor som de største eierne.

- Ved å bytte til et helt nytt og ukjent navn nuller vi fra i dag kjennskapen til dagens virksomhet med nærmere 13 milliarder kroner i årlig omsetning. For oss er det nå helt avgjørende at vi raskt bygger sterk og tung kjennskap i markedet til vårt nye navn, EVRY. Men utgangspunktet kunne ikke vært bedre. Navnet passer oss perfekt! Vi har brukt det siste året på å forberede oss til denne dagen, og jeg føler meg trygg på at vi går inn i fremtiden så skjerpet og fulle av iver og pågangsmot som det er mulig å være, sier Terje Mjøs i meldingen.

En million nordmenn bruker EVRY-tjenester hver dag
I løpet av de siste ti årene har IKT- næringen i Norge utviklet seg til å bli den tredje største næringen i Norge. Bransjen sysselsetter over 50 000 mennesker og har en årlig omsetning på over 160 milliarder kroner, ifølge tall fra IKT Norge.

Som Norges største IT-selskap har EVRY omfattende leveranser til norsk og nordisk næringsliv, finanssektoren og offentlige virksomheter innen både stat, kommune og helsesektoren. EVRY står bak en rekke innovasjoner som har endret og forenklet folks måte å bruke tjenester i samfunnet på, som for eksempel banktjenester eller kjøp av togbilletter.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Hvorfor Evry?
Navnet er laget for å underbygge selskapets strategi for nordisk vekst og internasjonal satsing innen utvalgte områder. Det skal fungere uavhengig av land. Samtidig skal navnet EVRY også bære i seg at virksomheten er godt forankret i Norge, Sverige og Norden, både på eiersiden og leveransesiden. EVRY skal representere noe helt nytt og fremtidsrettet på IT-siden, ifølge meldingen fra selskapet.

- Ingen norske selskaper har gjort dette grundigere og mer omfattende enn oss tidligere. Da vi fusjonerte EDB og ErgoGroup bestemte jeg meg for at fusjonen skal gjennomføres fra A til Å. Lanseringen av EVRY er et avgjørende element for at vi lykkes med denne planen, sier Terje Mjøs og legger til:

- Vi skal være best på kunde. Vi skal videreutvikle våre markedsposisjoner. Vi skal hver dag fokusere på kontinuerlig forbedring, og vi vil ha et kritisk blikk på hvor vi investerer både vår tid og våre økonomiske ressurser. I løpet av de kommende tre årene skal EVRY være det ledende IT-selskapet i Norden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere