NA24.no

Foto: Medietilsynet

Edda-kjøp kan stoppes

Informasjonsinnhenting og mulig forbud i Edda Media-saken.

Medietilsynet melder i dag at arbeidet med A-pressens kjøp av Edda Media gjør at de vil ha flere opplysninger fra A-pressen. I den forbindelse varsler også Medietilsynet A-pressen om et mulig midlertidig forbud av kjøpet av Edda Media.

Det er Medietilsynet som forvalter medieeierskapsloven. Loven gir tilsynet adgang til å gripe inn mot oppkjøp av hele eller deler av et medieforetak. For sterk eierkonsentrasjon i mediene kan føre til at de reelle ytringsmulighetene og mediemangfoldet blir svekket.

Medietilsynet innhenter opplysninger i forbindelse med A-pressens kjøp av Edda Media og varsler om mulig midlertidig forbud.

Les brevet til A-pressen her

- Vi ber nå om ytterlige opplysninger fra A-pressen for å vurdere oppkjøpet nærmere. Samtidig varsler vi A-pressen om et mulig midlertidig forbud mot å gjennomføre kjøpet. Et slikt forbud vil i så fall hindre at det skjer organisatoriske endringer eller integrering av virksomheter, som senere kan vanskeliggjøre inngrep fra tilsynets side, sier direktør for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet, Gudbrand Guthus i en melding.

Opplysningene må sendes tilsynet innen 27. desember 2011. En uttalelse fra A-pressen om et mulig midlertidig forbud må være Medietilsynet i hende senest 19. desember 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere