NA24.no

Eierne regner med Aller-utbytte

Sist oppdatert:
Tross betydelige kutt i Aller regner den største eieren med utbytte for 2009 også.

Tilfredsstillende Holding, som eier 57 prosent av b-aksjene i Carl Allers Etablissement (CAE), regner med et utbytte på mer enn 20 millioner danske kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mer enn 20 millioner
I årsrapporten fra tilfredsstillende Holding heter det at de regner med et årsresultat på 15 millioner danske kroner.

I det anslaget ligger det at finansielle kostnader og administrasjonskostnader skal trekkes fra utbyttet fra Carl Allers Etablissement. De siste par årene har administrasjonskostnadene ligget på litt over en million og finanskostnader har de siste tre årene belastet regnskapet i snitt med 5,6 millioner danske kroner.

Carl Allers Etablissement kutter et betydelig antall stillinger i samtlige virksomhetsland og i Norge alene skal det kuttes kostnader for mellom 110 og 130 millioner kroner.

Skal satse aggressivt
Eierne i tilfredsstillende regner likevel med at CAE skal satse offensivt i årene fremover.

- Det ventes at Carl Allers Etablissement A/S også i de kommende årene vil fortsette sin aggressive investeringsstrategi innenfor nye medier, som internett, nye magasiner og gratismagasiner, heter det i meldingen.

Styret i tilfredsstillende skriver at fjoråret var «lite tilfredsstillende».

- Utviklingen i Carl Allers Etablissement A/S i regnskapsperioden 2007/08 var lite tilfredsstillende. Gruppen har blitt negativt påvirket av den globale finanskrisen og det har gitt lavere driftsoverskudd og tap på investeringene. For neste regnskapsperiode regner CAE med et bedre driftsresultat, heter det i meldingen.

Aller-gruppen hadde i forrige regnskapsperiode et driftsoverskudd på 101 millioner danske kroner og resultat etter skatt viste et underskudd på 20 millioner danske kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere