*Nettavisen* Økonomi.

Ekte hoffnarrer

Foto: (Scanpix/Montasje)

Fektekampen mellom Ari Behn og Carl-Erik Grimstad er absurd teater. Og fullstendig uten innhold.

16.01.09 09:40

KOMMENTAR (NA24): Mandag kveld slet journalistveteranene Pål T. Jørgensen og Stein Kåre Kristiansen ørlite grann med å holde seg alvorlige da 21-nyhetene på TV 2 skulle presenteres. Toppsaken var at prinsessegemal Ari Behn hadde gått hele lysløypa denne kvelden og beinflydd fra studio til studio for å framføre sin påståtte hevn over slottets tidligere soussjef, Carl-Erik Grimstad.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Parodien var fullkommen da det også ble fortalt at de hjemvendte Gaza-legene Erik Fosse og Mads Gilbert måtte stille bak Behn i køen for samfunnsmessige ytringer i kongeriket Norge andre mandag i januar 2009.

Barokk
En fullkommen barokk situasjon, med andre ord. Hvor kongens svigersønn fikk fortsette å presentere sine såre følelser overfor en kritiker, noe han allerede hadde gjort over flere dagers kvadrupel sideoppslag i Verdens Gang. Samme kveld presterte VGs nyslåtte politiske redaktør, Hanne Skartveit, å si i TV 2s «Tabloid» at Ari Behn er en edel ridder som stiller opp for familien. Hvorfor var han ikke da hjemme i Lommedalen denne kvelden?

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Heretter bør nok kongen og dronningen oppsøke Märthas engleskole for å be om råd og trøst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen medier som har kastet seg på denne vendettaen har maktet å forklare hva galt den tidligere soussjefen har gjort. Vi andre har saktens registrert at Grimstad har vært i overkant interessert i det kongelige norske hoff i årevis, men hva galt er det i det? Ofte er det iver som skaper samfunnsdebatt. At han peker på prinsessens sammenblanding mellom sin egen kommersielle virksomhet og sin konstitusjonelle status er heller ikke klanderverdig, snarere en interessant observasjon.

Så godt som død
Og når statsviter og historiker, professor og republikaner Trond Nordby, også får på pelsen av Behn for å ha framført saklig kritikk, blir det hele patetisk. – Grimstad er så godt som død, vi sitter her i begravelsen, sa Behn på direktesendt radio.

Selv har Grimstad nøyd seg med å skrive en kronikk i VG. Og mener ellers at Behn opererer på et så løgnaktig nivå at det ikke har noen hensikt å debattere videre. Han mener de bør ta opp saken over et glass øl. Høres ut som en god idé. Underholdningsverdien av dette våset er vel snart tatt ut.

Ari Behn har ellers vært ensom og deprimert kan VG også fortelle. Stadig forvirret?

Sikkert også etter neste episode i denne farsen. Og kongehuset vakler vel videre. Men jeg minner om hva Arbeiderpartiets legendariske hærfører Martin Tranmæl sa om det norske borgerskapet allerede i 1913: «Vi er vitne til en samfunnsklasse i forfall. Og la falle hva ikke kan stå.»

Dag Solberg er frilansjournalist og spaltist iNA24

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.