NA24.no

«Eldreraner» klager på Hegnar Online

Foto: Bendiksby, Terje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjendisadvokat Mona Høiness har klaget inn Hegnars finansmagasin på nett og forbereder samtidig ny rettssak.

(Nettavisen): Bakgrunnen er en kommentar fra en leser som lå under en artikkel om henne på nett.

- «Mona Høiness avanserer fra rennesteinsadvokat til eldreraner», står det i kommentarfeltet under en artikkel i Hegnar Online publiserte 24. august i år.

Høiness melder HegnarOnline nå inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) fordi hun mener dette innlegget om kommentaren skulle ha blitt fjernet umiddelbart og etter eget initiativ.

Til Nettavisen sier Høiness at PFU-klagen kun er en liten flik av det store bildet og at hun senere vil komme tilbake til omtalene av henne i bladet Kapital.

- PFU-klagen taler sitt tydelige språk og trenger ingen ytterligere kommentar, sier Høiness til Nettavisen.

Arvet verdier for 100 millioner
Mona Høiness vant denne måneden rettssaken mot åtte av slektningene til avdøde Synnøve Alver Urdahl og arvet verdier for om lag 100 millioner kroner.

Høiness har ved flere anledninger reagert kraftig på finansbladet Kapitals dekning av arvesaken.

Flere av artiklene som er publisert i Kapital ble lagt ut på HegnarOnline før rettssaken startet opp.

Hun har tidligere klaget inn nettstedet HegnarOnline, som eies av Trygve Hegnar, til Pressens Faglige Utvalg. Blant annet for ikke å ha fjernet presseetisk uakseptable debattråder på sitt diskusjonsforum, med sterkt sjikanerende omtale av Mona Høiness. Hun vant forrige sak mot HegnarOnline i Pressens Faglige Utvalg, men tapte søksmålet mot HegnarOnline og måtte betale 225.480 kroner i saksomkostninger.

Trygve Hegnar er ikke redaktør i HegnarOnline.

Omtalt som «eldreraner»
Fredag 14. september klaget Høiness på nytt inn HegnarOnline til Pressens Faglige Utvalg. Denne gangen gjelder klagen også krenkende leserkommentarerer i forbindelse med den mye omtalte arvetvisten.

I et brev signert Halvard Helle i Matrix advokater, klager Høiness over en kommentar i en artikkel der hun i kommentarfeltet omtales som en eldreraner. Høiness sin advokat skriver i klagen at omtalen i seg selv åpenbart utgjør et brudd på god presseskikk, og at den skulle vært fjernet umiddelbart og etter eget initiativ.

«Det er videre åpenbart at dette nettstedet ikke tar PFUs kjennelser på alvor, når slike kommentarer får ligge på nettet i flere dager uten å bli fjernet før etter initiativ fra undertegnede» skriver Helle i klagen.

Ansvarlig redaktør i Hegnar Online, Stein Ove Haugen, sier til Nettavisen at han foreløpig ikke har mottatt noen klage og derfor ikke kan kommentere saken.

Les også disse sakene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere