Én av fem må gå i BT

Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i BT måtte informere redaksjonen om at 25-30 stillinger skal kuttes til neste år.

Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i BT måtte informere redaksjonen om at 25-30 stillinger skal kuttes til neste år. Foto: ARNE RISTESUND

Mediehuset må kutte 25-30 stillinger.

29.10.15 15:03

Det informerte den nyansatte sjefredaktøren Øyulf Hjertenes redaksjonen om torsdag, skriver BT.

Redaksjonen i Bergens Tidende teller i dag vel 130 ansatte.

Når BT-redaksjonen skal reduseres med 25-30 stillinger neste år, skal det skje gjennom frivillige ordninger, som utdanningsstøtte og sluttpakker.

– Målet er å gjennomføre nedbemanningen gjennom frivillighet, slik vi har fått til tidligere, BTs sjefredaktør Øyulf Hjertenes til Vest24.

– Dette er en lei situasjon å være i. Men jeg opplever at vi har et godt samarbeid og en god dialog med klubbene, så det skal være mulig å håndtere dette, fortsetter han.

Skal spare 30 millioner

Torsdag ble de ansatte orientert om at BT må redusere kostnadene i redaksjonen med 30 millioner neste år for å tilpasse seg et nytt inntektsnivå, opplyser sjefredaktøren.

Bergens Tidende AS hadde fra 2013 til 2014 et inntektsfall fra 739,82 millioner til 650,69 millioner kroner. Den negative trenden med reduserte annonseinntekter har fortsatt i 2015.

– Vi har i år har opplevd et uventet stort fall i annonseinntektene og prognosene for neste år tilsier at vi må håndtere ytterligere fall. Derfor må vi tilpasse oss for at BT skal være et bærekraftig mediehus, utdyper Hjertenes.

Han vektlegger at de journalistiske ambisjonene om å være «størst og best på nyheter» er de samme.

– Blytung dag

Redaksjonsklubbens leder, Dag Idar Tryggestad, sier til BT dette om kuttene:

– Dette er en trist og blytung dag for BT. Og det er først og fremst et resultat av at bransjen er i alvorlig trøbbel. Men i redaksjonsklubben vil vi gjøre alt vi kan for å begrense antall ansatte som må gå.

Her kan du lese flere nyheter fra Vest24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag