– De er mindre lykkelige enn resten av samfunnet. De er enslige, uten barn eller så er barna tatt fra dem gjennom skilsmisse og barnefordeling. De er ofte bitre og sliter med andre sosiale problemer. De sliter ofte også med helse, rus og har mer aggresjon og innelukket sinne, sier kjønnsforsker Jørgen Lorentzen til NRK.

Les også: En av tre slutter å bruke nettjenester på grunn av trusler og hacking

En gruppe enslige menn over 50 år sliter, og uttrykker gjerne agressjon og sinne i kommentarfeltene. Blant andre MDGs Lan Marie Nguyen Berg Lorentzen har måttet øke sikkerheten rundt seg selv fordi hun mottar trusler i sosiale medier (NA påpeker at vi ikke har sett truslene og ikke ved hvem som har sendt dem).

Les også: Aina fikk mann dømt for netthets – nå vil hun ha temaet inn i skolene

Øyvind Solstad, som er ansvarlig for VGs kommentarfelt, sier til NRK at 9 av 10 som blir utestengt fra kommentarfeltene, er menn over 50 år, og at de gjerne er sinte på innvandring og unge kvinner i maktposisjoner.

Les også: Martine Halvorsen leser hatkommentarer: - Kan ikke noen bare voldta Martine Halvorsen a'?

Forsker Lorentzen sier at han har forsøkt å få fokus på denne gruppens problemer i 20 år. Han kaller dem en vandrende katastrofe.

– Vi har visst i mange år at det er denne gruppen menn som står bak det meste av hetsen på nett. Man må ta dette problemet på alvor og tilby denne gruppen noe som gjør at livskvaliteten deres blir hevet, sier forskeren.