*Nettavisen* Økonomi.

Er dette årets svensketabbe?

Foto: Faksimile

Storavis med begge benene i salaten.

26.05.09 11:42

I mandagens utgave av tabloidavisen Expressen fremstår det som den svenske LO-sjefen blir intervjuet i toppsaken, melder Resumé.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Problemet er bare at det er feil person som er intervjuet. Personen Expressen prøvde å få motvillig i tale var slettes ikke LO-sjef Wanja Lundby-Wedin.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Kanskje det ikke er så rart at kvinnen ikke ville svare på spørsmålene fra journalisten.

Les sjefredaktørens beklagelse her

Om det kan være en liten trøst så er ikke Expressen første medie ut med å intervjue feil person.

Feil mann i studio
Et av de beste eksemplene på hvordan tidsnød kombinert med nyhetspress kan prege en livesending fikk BBC merke da de for et par år siden hadde feil mann i studio. Kanalen forvekslet nemlig en ekspertkommentator med en taxisjåfør.

Taxisjåføren sto og ventet på en kunde utenfor BBC-hovedkvarteret i London, da en studioansvarlig kom bort og spurte om han var Guy Kewney, men han var ikke helt den Guy Kewney BBC var ute etter, skulle det vise seg.

For den imøtekommende og serviceinnstilte taxisjåføren greide aldri å si stopp og endte dermed opp på direkten på en av verdens største tv-kanaler - som redaktør og ekspert på internett og nedlasting av musikk.

Se video her

Fox-spesial
FOX News har opp igjennom også hatt noen finfine tabber. Merkelig nok er noen av de beste i en setting der mannlige nyhetsankere forsnakker seg og kommer med seksuelt ladede kommentarer om kvinnene de omtaler.

En høydare er når Jennifer Lopez blir omtalt etter at hun har gitt ut den nye sangen «Jenny from the block». Han skal komme med en kommentar om at folk fra hennes nabolag i Bronx ikke setter helt pris på stjernens sangstemme.

- Nabolaget hennes fra Bronx skal være mer villig til å gi henne en avsuging enn en blokkfest, sier ankeret som raskt beklager forsnakkelsen.

Se video her

Dansk spesial
Også dansk TV 2 har hatt en pinlig seksuell forsnakkelse. Her plumper journalisten ut med et noe direkte spørsmål.

Hvorpå det noe indignerte og forfjamsede intervjuobjektet svarer «i morges».

Se video her

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.