*Nettavisen* Økonomi.

Er dette det pinligste du har sett?

Foto: (StatoilHydro)

Slik har du neppe sett de ansatte i Norges største bedrift før. Se videoen her.

19.08.09 16:17

«We're always on top when we're going down - to get it up» lyder en av tekstlinjene i StatoilHydro-produksjonen «Black gold hunters».

Ment for internt bruk
Videoen som frontes av WigWam-vokalist og programleder Aage «Glam» Sten Nilsen ligger ute på videonettstedet YouTube. I videoen bidrar en rekke ansatte i StatoilHydro med sang og dans og seerne følger de ansatte på kontor og ved plattform. Filmen er laget etter mønster av Aker-filmen «Nøtteknekker» som vekket betydelig oppmerksomhet da den ble lansert for et par år siden.

Denne videoen skal ifølge StatoilHydros kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad ikke rekruttere nye medarbeidere til oljeselskapet, men ble laget til en teambulding-samling i virksomhetsområdet Brønn og boring.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er ikke en markedsføringsvideo for StatoilHydro, men ble laget til en intern samling for ett år eller to siden. Den var ment for internt bruk, sier Aanestad til NA24 Propaganda.

Og tekstlinjer som «drilling isn't boring» burde jo være egnet til å få opp arbeidsmoralen blant de ansatte i brønn og boring.

Se videoen her (saken fortsetter under):

HTML EMBED

- Representerer ikke noe problem
Aanestad sier videoen ikke representerer noe problem for selskapet selv om den er lekket ut på nettet.

- Vi ser at det ofte går slik i moderne medietider. Dette var ment for et internt fagmiljø, men at den er på YouTube representerer ikke noe problem for oss. Hvordan det stiller seg for de andre som opptrer i videoen vet jeg ikke, sier Aanestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag