Er dette en ny Xbox 360?

Italiensk nettside kan ha avslørt Microsofts store overraskelse på spillmessen E3.

14.06.10 15:19

Det kan se ut til at oppmerksomme spillere har avslørt en ny versjon av Xbox 360.

Ryktene om en slankere konsoll fra Microsoft har versjert en god stund allerede, og en flashannonse som dukket opp den italienske nettsiden Console Tribe synes å bekrefte at en slik konsoll er på vei.

Reklamen ble raskt fjernet fra nettsiden, men en gif-animasjon av annonsen er publisert på forumet NeoGAF.

Klikk på bildet for å forstørre.

I annonsen står det å lese «Vivi oggi pronta per il futuro la tecnologia del domani». Røft oversatt til norsk blir det noe slikt som «klar for fremtiden med morgendagens teknologi».

LES OGSÅ: Natal omdøpes Kinect

HTML EMBED

Flere bilder av slank Xbox 360

I midten av mars dukket det opp bilder av et nytt hovedkort til Xbox 360 på et kinesisk forum som kunne tyde på at en tynnere Xbox 360 var under utvikling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Supernerdene hos Eurogamers søsterside Digital Foundry tok en nærmere titt på bildene, og forsøkte å avgjøre ektheten i bildene.

- Det er ingenting her som tyder på at dette ikke er ekte vare. Kortet er bare for bra designet til å være falsk, og i en verden hvor PS3 Slim-maskiner dukket opp på et fillipinsk marked flere måneder før lansering, er ikke en bildelekkasje på et kineskisk forum usannsynlig, skriver nettsiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Også Wedbush Morgan-analytiker Michael Pachter tror på en ny, og mindre konsoll fra Microsoft.

- Som et minimum venter vi en konsoll med flere funksjoner som standardutgave mot slutten av 2010, for den samme prisen som dagens hovedkonsoll. Jeg tror også Microsoft vil kutte prisen om man taper markedsandeler til Sony, sier Pachter, ifølge Eurogamer.

Innebygget trådløst nettverk?

Det er vanskelig å si noe om størrelsen på en eventuell Xbox 360 Slim basert på annonsen på den italienske nettsiden, men det kan se ut til at konsollen har fått et nytt kjølingssystem etter de store ventilasjonsspaltene å dømme. Det ryktes videre at maskinvaren vil ha innbygget nettverksadapter for trådløs nettilkobling samt en harddisk på 250 gigabyte.

Vi trenger heldigvis ikke vente lenge på å finne ut hvorvidt annonsen er ekte eller ei. Regn med at Microsoft vil annonsere en eventuell ny Xbox 360 under sin E3-pressekonferanse mandag kveld klokken 19.00 norsk tid. Spillmagasinet følger pressekonferansen direkte og rapporterer fortløpende om de største nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.