NA24.no

(Infinity Ward/Activision)

Er «Modern Warfare» dødsdømt?

Sist oppdatert:
De ansatte rømmer Infinity Ward. Er dette slutten for verdens mest populære spill?

I mars ble Infinity Ward-toppene Vince Zampella og Jason West sparket av Activision.

BAKGRUNN:
Hva skjer med «Call of Duty»?
Saksøker Activision
Saksøker West og Zampella
Call of Duty-skapere starter Respawn

Siden da har partene kranglet høylytt og saksøkt hverandre, og tidligere denne uken kom nyheten om at Zampella og West hadde startet studioet Respawn, med Activisions konkurrent Electronic Arts i ryggen.

De to er tydeligvis ikke de eneste hos Infinity Ward som er misfornøyde. Ifølge en oversikt på Wikipedia, basert på informasjon fra IGN, har følgende personer i studioet levert sin oppsigelse per 15. april 2010:

 • Lead Designer Todd Alderman
 • Lead Software Engineer Francesco Gigliotti
 • Programmer Jon Shiring
 • Senior Animator Bruce Ferriz
 • Lead Designer Mackey McCandlish
 • Lead Designer Steve Fukuda
 • Lead Designer Zied Reike
 • Programmer Rayme Vinson
 • Lead Artist Chris Cherubini
 • Lead Animator Mark Grigsby
 • Lead Character Animator John Paul Messerly

Fryktet masseflukt

Analytiker Shawn Milne i Janney Capital Markets fryktet nettopp den situasjonen Activision og Infinity Ward befinner seg i nå.

- Det er en risiko når topputviklerne i selskapet forsvinner, men en enda større risiko er det at de to sjefene tar med seg flere talenter eller at hele teamet slutter, skrev Milne i et notat til investorer i begynnelsen av mars, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Ikke første gang

Om personene som nå sier opp sine stillinger i Infinity Ward er på vei til Zampellas og Wests Respawn Entertainment gjenstår å se.

Dette er i så fall ikke første gangen folkene i Infinity Ward gjør dette. I 2002 sluttet et dusin utviklere i spillselskapet 2015 - studioet bak den kritikerroste PC-versjonen av «Medal of Honor: Allied Assault» - på grunn av lignende uenigheter med Electronic Arts. Utbryterne startet opp et nytt utviklerstudio: Infinity Ward.

Klarte «Medal of Honor» seg?

Ifølge Metacritic har «Medal of Honor: Allied Assault» en gjennomsnittlig poengsum på 91 av 100, basert på redaksjonelle anmeldelser fra 34 magasiner, aviser og nettsider. Men la oss se hva som skjedde med serien etter at kjerneutviklerne takket for seg.

I 2003 kom «Medal of Honor: Rising Sun». Ifølge Metacritic fikk spillet maksimalt 68 av 100 poeng fra pressen. Spillet ble utviklet av innad hos Electronic Arts.

I 2005 kom «Medal of Honor: European Assault», med en mottakelse på maksimalt 73 av 100 mulig poeng.

I 2007 fokuserte EA på den nye generasjonen spillkonsoller med «Medal of Honor: Airborne». Dette spillet fikk en gjennomsnittlig poengsum på 75 av 100 poeng. «Medal of Honor: Vanguard» kom samme år til Wii og PS2, og fikk henholdsvis 56 av 100 og 63 av 100 poeng.

Generelt kan vi si at kritikerne har være mindre imponert over de siste åtte årene med «Medal of Honor», og etter «Airborne» ble det stille fra Electronic Arts.

Selskapet har nå annonsert et gjensyn med spillserien, og med den enkle tittelen «Medal of Honor» signaliserer EA at de ønsker å starte på ny frisk.

Det er naturlig nok umulig å spå hva som kommer til å skje med fremtidige «Modern Warfare»-spill, men med alle kjerneutviklerne på flukt fra Infinity Ward brenner det uten tvil et blått lys for serien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere