NA24.no

Erling Lægreid ble 72 år gammel.
Erling Lægreid ble 72 år gammel. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .

Erling Lægreid er død

«En radikal kulturpersonlighet, en urokråke og stor ironiker som likte å provosere.»

Erling Lægreid døde brått og uventet fredag morgen. Kolleger omtaler ham som en kulturpersonlighet og ivrig nynorskmann, ei urokråke og en institusjon i NRK, melder NRK.

Erling Lægreid ble 72 år gammel. Han var fra Årdal i Sogn, og var sogning på sin hals. Ofte snakket han om bygda si i varme ordlag, men ellers var han kjent for sine skarpe kommentarer, radikale meninger og sine friske kåserier.

- Han kjørte sitt eget løp og ga blaffen i om folk liker det eller ikke. Han var en vestlending av det robuste slaget, sier Åsulv Edland til NRK, som jobbet sammen med Lægreid siden 70-tallet.

Lægreid ble født 5. september 1939 og vokste opp på Årdalstangen i Sogn og Fjordane. Han jobbet blant annet i Barne- og ungdomsavdelingen og var programleder i Ungdommens radioavis, Flimra og Søndagsavisa. Han var med på å etablere radioprogrammene Ekko og Dagsnytt 18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere