NA24.no

Et trist møte med NA24

Sist oppdatert:
NA24 slår seg på brystet etter at PFU har frikjent redaksjonens metoder under arbeidet med to artikler om Bellona. I seiersrusen velger sjefredaktør Inge Berge å komme med et uverdig personangrep på undertegnende.

DEBATT (NA24): Jeg har jobbet som journalist i mange år, blant annet i NRK og Dagsavisen, og har i tillegg et hovedfag i journalistikk. Når jeg nå opplever å være «på den andre siden», som web-redaktør og pressekontakt i Bellona, er jeg forundret over hvordan journalister kan opptre.

Jeg har aldri tidligere opplevd en slik arroganse, eller slik tendensiøs og slett kampanjejournalistikk, som det NA24 har stått for. Jeg har jobbet med avslørende journalistikk selv, men har aldri oppført meg på en lignende måte overfor intervjuobjekter. Berges siste kommentar er prikken over i-en når det kommer til urimelig behandling.

Berge kaller meg en «informasjonsagent», og ifølge ham ble NA24 «oppriktig skremt» i møte med meg og det han kaller min «informasjonstaktikk» og «avskrekking». Tenk det – «oppriktig skremt»! Etter å ha gjort absolutt alt jeg kunne for å gi NA24 informasjon og møte alle kravene fra redaksjonen, blir det bare trist å lese Berges eplekjekke kommentar.

Media må selvfølgelig gjerne være kritisk til Bellona, og jeg innser at PFU legger til grunn at Bellona må tåle ekstra mye negativ omtale som en profilert samfunnsaktør. At vi i Bellona ikke vant fram i våre to klagesaker mot NA24 betyr imidlertid ikke at NA24s versjoner av virkeligheten er sanne. Det PFU har tatt stilling til er i realisteten hvorvidt Bellona fikk uttale seg eller ikke hos NA24.

Jeg håper NA24 vil beholde sin kritiske innstilling, men at redaksjonen i framtida vil være mer etterrettelig i sin journalistikk. For Inge Berges del håper jeg at han vil bli ærligere.

Anne Karin Sæther
Web-redaktør og pressekontakt i Miljøstiftelsen Bellona

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere