NA24.no

Etterforsker Google

Foto: BORIS ROESSLER (EPA)
Sist oppdatert:
Nettkjempen kan ha brutt konkurranseloven.

Konkurransemyndighetene i USA skal nå etterforske forliket mellom Google og forleggerne. Det skriver Bloomberg.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Google skannet inn og la ut hele bøker og manuskripter på sin egen satsing online boksatsing, og fikk forleggerne og forfatterne på nakken. Forfatterne og forleggerne mener at Google brøt opphavsrettighetene.

Partene inngikk et forlik i fjor der Google betaler 125 millioner dollar for å unngå en rettssak. I bytte fikk Google tilgang på nettbasert salg og annonser.

Google meldte i forrige uke at det amerikanske justisdepartementet sendte en forespørsel om å få tilgang på informasjon rundt avtalen.

Verdens største internettselskap og søkemotor etterforskes også av konkurransemyndighetene for mulige samarbeid med andre teknologiselskaper i forbindelse med ansettelsesrutiner. I tillegg ser myndighetene på forholdet der Google og Apple har to felles styremedlemmer.

- Vi føler oss veldig komfortable med beslutningene som vi har tatt, inkludert de som har fått oss inn i varmt vann, har vært fordelaktiv for forbrukerne, sa konsernsjef Eric Schmidt i et intervju med CNBC denne uken.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere