*Nettavisen* Økonomi.

Facebook kjøper 20 selskaper

Verden ifølge Facebook. Foto: KAREN BLEIER (Afp)

Klar for å konkurrere med Google+.

Store oppkjøp skal sikre at Facebook kan fortsette å konkurrere med andre sosiale medier.

Facebook er verdens største sosiale nettverk, og plasseringen firmaet har har de til hensikt å holde seg i. Siden Facecook ble lansert, har det vært stor konkurranse i form av Twitter og senere Google +.

Les også: Google+ vokser raskt

Facebook har planer om oppkjøp av 20 andre selskaper til å forbedre nettstedets utseende, brukervennlighet og funksjonalitet på håndholdte enheter som smarttelefoner og tabletter, skriver Bloomberg.com.

Kjøpt 13 selskaper i år
Hittil har Facebook kjøpt 13 selskaper bare i år. De 20 oppkjøp som Facebook planlegger å gjøre dette året, er holdt opp til ti oppkjøp i 2010 og bare ett oppkjøp i 2009.

Facebook er beregnet å ha en markedsverdi på 72.5 milliarder amerikanske dollar, tilsvarende 409 400 250 norske kroner.

Les også: Google i strupen på Facebook

Tar en Google+
Nå tar Facebook opp konkurransen mot Google+ hva angår personvern. Selskapet har gjort en rekke endringer for å gjøre det lettere å velge hvem man skal dele med.

Utrullingen har allerede startet, men man må nok smøre seg med litt tålmodighet om man enda ikke har sett endringene, det vil ta tid å rulle ut til alle 750 millioner brukere verden over.

Les også: Skal forske på facebook-avhengige

Fjerner Places
Facebook har også valgt å fase ut «Places», en funksjon som kun var tilgjengelig i mobil-versjonen av nettsiden,skriver ITavisen.

Dette fordi lokasjons-funksjonene nå er bakt inn i nettsiden, blant annet rett i boksen der du skriver status-oppdateringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.