NA24.no

Facebook satser på 1 mrd. brukere

Foto: Eric Risberg (Scanpix)
Verdens største sosiale medie satser på dobling.

Facebook er en fantastisk suksesshistoren når man ser på hvor mange brukere tjenesten har. I dag er det 500 millioner mennesker i verden som benytter tjenesten, og i en lang periode økte antallet brukere med tre prosent i uken.

Satser i øst
Facebook-gründer Mark Zuckerberg erkjenner at veksten ikke kan holdes oppe i samme tempo som tidligere. Likevel har han store ambisjoner. Nå går han inn for en storoffensiv i folkerike land.

Facebook er i dag det største sosiale mediet i de aller største landene i verden. Nå skal selskapet også ta nummer én posisjonen i Kina, Russland, Japan og Sør-Korea, er planen til Zuckerberg.

- Hvis vi lykkes, så har vi en god sjanse for å bli det selskapet som skaper et sosialt nettverk for én milliard mennesker, sia Zuckerberg på en konferansen i Cannes i Frankrike onsdag.

Størst i ikke-engelskspråklige land
Så langt har Facebook klart å bli nummer én i en rekke store land som ikke har engelsk som hovedspråk. Ifølge Financial Times er Facebook størst i Frankrike, Spania, Tyrkia og Indonesia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere