NA24.no

Foto: Paul Weaver (Side2)

Får han Obama?

NRK er tause om Skavlan og Barack Obama.

(SIDE2): Da Side2 intervjuet Fredrik Skavlan i forbindelse med premieren på prateprogrammet tidligere i høst, la ikke TV-kongen skjul på hvem han helst ville ha i intervjustolen. Drømmegjesten?

- Jeg vil jo selvsagt si Obama eller Putin. Statsledere er alltid spennende, sa Fredrik Skavlan i den forbindelse til Side2.

Les mer her:Ønskegjesten er...

Ikke umulig
Nå er det kanskje ikke umulig at drømmen blir virkelighet for programverten som ukentlig trekker godt over to millioner seere med sitt show i Sverige og Norge. Da president Barack Obama ble tildelt Nobels fredspris for drøye to uker siden, åpnet det seg kanskje en mulighet for at han kan havne i stolen til Skavlan for en liten prat.

Men NRK vil ikke si noe om de jobber for å få den amerikanske presidenten til programmet.

- Det har jeg ingen kommentar til. Men det finnes vel ikke et TV-program i verden som ikke ønsker seg Barack Obama som gjest? sier PR- og informasjonsmedarbeider i NRK, Mette Kamilla Skjong, til Side2.

- Stor ære
I anledning TV-aksjonen forrige uke kom riktignok den amerikanske presidentens halvsøster, Auma Obama, til «Skavlan». Hun arbeider for organisasjonen CARE som årets TV-aksjon støttet.

- Hvis noen får en fredspris er det en stor ære. Det er ikke du selv som avgjør om du fortjener den. Jeg synes det er en stor ære for ham og en stor anerkjennelse, sa Auma på spørsmål om hun syntes lillebroren fortjente prisen.

Se intervjuet med Auma Obama på NRKs nettsider!

Har han tid?
Men om Obama har tid og anledning til et intervju er et helt annen spørsmål. Presidenten har et travelt program, og skal ifølge The Times ha bestemt seg for å prioritere Nobelprisutdelingen i Oslo 10. desember fremfor å delta på miljøkonferansen i København som foregår to dager før prisutdelingen.

Om Barack Obama velger å bli i den norske hovedstaden noen dager og også overvære Nobelkonserten 11. desember er fortsatt ikke fastsatt. Men en ting som er sikkert er at kong Harald har invitert presidenten med følge til å overnatte på Slottet under sitt besøk i byen.

Les også:Kongen har invitert Obama

Store navn
Fredrik Skavlan er den av Skandinavias talkshowverter som utvilsomt har trukket de store navnene i årenes løp. Han har intervjuet storheter som Kofi Annan, Al Gore, Desmond Tutu til noen av verdens største artister som Robbie Williams (som jo tok over som intervjuer), Leonard Cohen og Nicole Kidman.

Førstkommende fredag skal prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy snakke om sin nye bok «Møt din skytsengel», samt filmstjerne Vince Vaughn som er klar med filmen «Trøbbel i paradis» til «Skavlan».

Side2 møter også Vince Vaughn i Stockholm - så følg med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere