*Nettavisen* Økonomi.

«Farmen» knuser «Broen»

SLÅSS OM SEERNE: Programleder Gaute Grøtta Grav i «Farmen» og Sofia Helin som Saga Noren i «Broen». Foto: TV 2/NRK

Beste TV 2 mandag så langt i år.

06.10.15 11:46

Den svensk-danske spenningsserien «Broen» på NRK taper tvekampen mot TV 2. «Farmen» nærmest valser over lisenskanalen.

Tredje sesong av «Broen» startet labert, og mandag kveld falt interessen ytterligere. Fra 577.000 seere til 500.000 seere, viser tall fra mediebyrået Carat.

I nesten samme tidsrom samlet «Farmen» knallsterke 750.000 seere. Opp fra 602.000 seere forrige mandag.

Kan ikke forklare nedgang

– Jeg er usikker på hvorfor interessen faller så mye for «Broen». Det er en betydelig nedgang, noe overraskende. Spenningsserien har satt seg såpass bra og burde ha en stor seerskare, sier TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Til sammenligning hadde premieren på sesong to av «Broen» i 2013 631.000 seere. Den neste episoden samlet 620.000 seere. Årets sesong gjør det altså langt dårligere, og interessen faller raskere.

– «Farmen» står knallsterkt. Det kan være at mange tar opp «Broen» og ser den senere. Kanskje det er mange som ser det på web-TV? «Farmen» er et program som det viktigere å få med seg direkte, fortsetter Morten Wiberg i Carat.

Byks for bondejakt

Tallene fra Carat viser at TV 2 var den mest populære TV-kanalen mandag. Men tross pene tall for «Farmen», er det kanskje veksten for «Jakten på kjærligheten» som gleder TV 2 mest.

Serien som i lang tid har slitt med fallende oppslutning, gjorde et byks fra 387.000 seere til 507.000 seere.

Les mer: – Dette kan bety slutten for «Jakten på kjærligheten»

– Dette er selvsagt oppløftende tall og viser at vi har klart å bygge en veldig sterk mandag. Den kraftige økningen fra forrige uke forteller oss at programmene på TV 2 løfter hverandre gjennom kvelden. Så vil det selvsagt fortsatt være svingninger i seertallene, men dette lover godt for starten av TV 2-uka, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2 til Nettavisen.

Han påpeker at TV 2 fikk sin sterkeste mandag så langt i år i den kommersielle målgruppen 20–49 år.

– Så gleder vi oss til tirsdag kveld når det er premiere for Truls Svendsens nye program – «Truls – oppdrag Norge», fortsetter programdirektøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag