NA24.no

«Farmen» knuste «Broen»

Foto: Rolf-Orjan Hogset (TV 2)
Sist oppdatert:
Etter flere uker i utforbakke, fikk TV2 endelig en opptur.

Mandag var det premiere på realityserien «Farmen», og hele 732.000 fikk med seg den aller første episoden av den niende sesongen.

Dette ga TV2 en andel på hele 40,6 prosent i aldersgruppen blant seere over 12 år, og kanalen slår dermed NRK og den populære spenningsserien «Broen» - som til sammenligning hadde 564.000, og en markedsandel på 31,4.

- Dette er formidable tall. I en tid med fallende TV-seing og på en dag med knallhard konkurranse fra godt etablerte «Broen» på NRK, klarer vi å levere en av tidenes beste «Farmen»-premierer. Særdeles hyggelig er det å se at Farmen appellerer svært godt hos de yngre seerne, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Les også:Disse barnebildene slo ikke «Broen»

- «Farmen» er selve flaggskipet
På det meste satt hele 789.000 klistret foran TV-skjermen for å stifte bekjentskap med en gruppe ferske realitykjendiser.

- Det er veldig bra for TV2 at «Farmen» åpnet så bra. Det var viktig for kanalen at de nå fikk et storsatsning med seertall over det som var forventet. Det er spesielt viktig for dem med tanke på de seergarantier de har overfor annonsørene, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

- Hvis disse tallene fortsetter vil TV2 få noen fine måneder fremover, for det kan fort dra med seg andre programmer også, fortsetter han.

Fjorårets «Farmen»-premiere ble sett av 783.000 seere, mens sesongen hadde snitt på 875 000 seere og 46,7 prosent i andel.

- Jeg tror tallene vil gå litt tilbake, og så vil det variere fra dag til dag basert på den konkurransen som er fra andre kanaler. Men jeg er ganske sikker på at tallene vil holde seg høye gjennom hele høsten. Et sted mellom 500.000 og 700.000 vil være bra, sier Wiberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Spesielt positivt
I aldersgruppen 20-49 år har «Farmen» en økning fra i fjor, og hos de aller yngste i aldersgruppen 12-19 år har TV2 vi en seerandel på over 60 prosent.

- Hva betyr det for TV2 at de slår NRK og Broen?

- Jeg tror ikke de hadde noe mål om å slå NRK og «Broen», men de hadde behov for høye seertall. Det som var spesielt positivt var at seerprofilen var rimelig god, altså at de fikk bra med seere innenfor mange målgrupper. Utfordringen med høye seertall er ofte at det blir veldig mange eldre, noe annonsørene ikke etterspør, svarer Wiberg, som er usikker på hvorfor «Farmen» fenger så godt.

- Det er vanskelig å svare på, men jeg tror noe skyldes at det er en god produksjon med bra programleder. Et kjent konkurransekonsept der også castingen har mye å si. Men vi vil først om noen uker se om TV2 lykkes 100 prosent.

TV2 mener selv programmet vil dominere TV-bildet denne høsten.

- Det er moro at norske produksjoner står relativt sett sterkere på TV enn noen gang. Og «Farmen» er selve flaggskipet innen denne sjangeren. Det er tydelig at programmet vil dominere denne høsten også, sier fungerende sjefredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere