NA24.no

Farmen-nekt kan få følger

Sist oppdatert:
TV 2 nekter Farmen-deltakerne å ta imot penger fra pressen. Nå vil TV3 og TVNorge se på egne regler.

(SIDE2:) I deltakerkontraktene som er laget av produksjonsselskapet Strix, står det følgende om hvordan Farmen-deltakernes skal forholde seg til tilbud fra pressen: «Deltakerne har i perioden frem til to måneder etter finalen er vist på TV 2 ikke anledning til å motta ytelser, verken penger eller andre tjenester, for medvirkning i reportasjer i pressen», melder VG

TVNorge vurderer nekt
Nå vurderer TVNorge om dette er noe de skal begynne med for sine egne realitydeltakere.

- Per dags dato er det ingen slik klausul i kontrakten med deltakerne, men det er absolutt noe å vurdere i fremtidige kontrakter, sier pressesjef Ingerid Medhus i TVNorge til Side2.

TVNorge har realityserier som «71 grader Nord», «Slankekrigen» og slo til med «Big Brother» i sin tid.

TV3 har heller ikke en slik konsul på plass i sine kontrakter, men vurderer nødvendigheten av et slikt forbud fortløpende.

Muntlig nekt fra TV3
- Hittil har vi ikke hatt et slikt forbud skriftlig, men vi har alltid hatt en muntlig avtale med deltakerne om at de ikke tar i mot penger for å stille opp i pressen. På sikt må vi vurdere om vi trenger å innføre dette skriftlig, men vi har jo praktisert det lenge, sier informasjonsmedarbeider Line Vee Hanum i TV3. TV 3 står bak konsepter som «Top Model», «Robinson» og «Charterfeber».

- Vi er jo i en litt annen posisjon enn TV 2 som har flere seere og dermed også større press fra media på sine deltakere, sier hun.

Les mer: Nekter Farmen-folket penger

- Vi tror deltakerne i underholdningsprogram kommer bedre ut av medieeksponeringen når det ikke er snakk om penger. De står friere og tar større kontroll over egen eksponering når penger ikke snakker. Alle som eksponeres på TV skal ha et liv, også når kameraene slukkes og medieoppmerksomheten er borte. Det livet er mer verdt enn noen tusenlapper fra et ukeblad, sier Marianne Røiseland, informasjonssjef i TV 2 til VG.

Det er den siste tids debatt rundt betalingsjournalistikk som skal ligge bak avgjørelsen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere