«Farmen» stuper

Foto: Alex Iversen, TV 2

Over 170.000 seere har skrudd av.

31.10.13 15:48

Reality-TV-serien «Farmen» sliter med fallende oppslutning. Sesong mot sesong mistet tirsdagens sending 172.000 seere. Det viser tall mediebyrået Carat har utarbeidet for Nettavisen.

Sesongen sett under ett er ikke så mye å skryte av. Trenden er nedadgående.

- «Farmen» har mistet en del seere. Det gjelder stort sett alle programmer på TV 2, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i Carat, til Nettavisen.

Kanskje ikke like spennende

Wiberg synes det er vanskelig å påpeke hva som er grunnen til at seerne velger bort programmet.

- Det er mulig at konkurransen totalt sett er tøffere. De har prøvd å legge «Farmen» opp mot TVNorge sine sterkeste kort. Jeg tipper uansett at TVNorge koser seg, men det er klart at programmet ødelegger litt for deres programmer, fortsetter han.

Reality-TV-serien har gått på TV 2 siden 2001. Årets sesong er snart halvveis.

Andreas Nørstrud var fjorårets mest kontroversielle «Farmen»-deltaker. Romansen mellom Endre Aabrekk og Ingvild Skare Thygesen skapte også overskrifter.

- Det er også mulig at «Farmen» i år ikke er like spennende. Det er klart at sånne typer har mye å si for et program. Folk tiltrekkes av kontroverser og det kan løfte programmet med så mye som med 20 prosent, sier Wiberg i Carat.

Nedgangen var ventet

«Farmen» er sendt i over ti land. Programmet er inne i sin niende sesong i Norge.

(Saken fortsetter under grafen.)

Foto: Carat

TV 2 forteller at forrige sesong av «Farmen» leverte eksepsjonelle seertall, og kanalen sier de har uttalt før denne sesongen at de ikke forventet de samme seertallene.

- Det er også feil at seertallene for Farmen er fallende denne sesongen. Senest mandag denne uka økte seertallene sett mot mandagen før og i går var tallene helt lik uken før. Med generelt fallende TV-seing for alle TV-kanalene har «Farmen» på tross av noe lavere seertall i år stabilisert se på et svært høyt nivå tre dager i uka, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, til Nettavisen.

Tallene fra Carat viser at året sesong har hatt en oppslutning på rundt 650.000 seere. For tilsvarende periode i 2012 var gjennomsnittet på 802.000 seere.

- Vi er også glade for å se at «Farmen» treffer svært godt i de yngre målgruppene, sier Jan-Petter Dahl i TV 2.

Hva synes du om reality-TV-serien? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.