*Nettavisen* Økonomi.

Farsen i Oslo tingrett

Hovedvitnet i rettssaken Øystein Stray Spetalen har anlagt mot Dagbladet møtte ikke opp i retten.

18.09.08 23:18

OSLO TINGRETT (NA24): Et av sakens hovedvitner Christian Eidem skulle vitne torsdag. Det ble det ikke noe av.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Eidem hadde tilbudt seg å vitne per telefon, og hadde fått godkjenning av dette fra retten. Telefonvitne-avtalen fikk Spetalen-leiren til å reagere kraftig. Også Dagbladets advokat Frode Elgesem ønsker også at Eidem skal møte opp i retten.

- Dette er meget bemerkelsesverdig og tull. Det har vært en klar forståelse at Eidem skulle komme i retten i dag. Disse tidlige ryktene tok vi opp med Dagbladet, at han kunne melde forfall. Dette ble aldri diskutert siden han hadde sagt til Dagbladet at han skulle komme, sier Spetalens advokat Cato Schiøtz til NA24. Han har protestert mot at retten godtar vitneutsagn per telefon.


Eidem befinner seg nå i London.

Fikk ikke fatt i Eidem
Dommeren avsluttet seansen i Spetalen-saken torsdag med å fortelle om en telefonsamtale med Christian Eidem, som er et viktig vitne.

- Jeg ringte Christian Eidem og det var samme tone som sist. Jeg legger til grunn at han ikke kommer klokken 0900 fredag. Eidem ba om tre minutters betekningstid men han ringte meg ikke tilbake. Vi vil ikke presse igjennom noe telefonavhør da Eidem er lite egnet som vitne på telefon. Takk for i dag, sa dommeren som lo litt av hele saken.

Etter at retten ble satt hadde advokaten til Stray Spetalen, Cato Schiøtz, følgende kommentar til NA24.

- Det mest interessante var det dommeren sa til slutt, om at Eidem ikke er egnet til et telefonavhør.

Anne Aasheim, ansvarlig redaktør i Dagbladet, ville ikke gi noen kommentarer rundt Eidem. – Mest fordi han er et så sentralt vitne, sier Dagbladets advokat Frode Elgesem.

I sentrum i saken
Eidem var i sentrum for begivenhetene Dagbladet omtalte som «Kjendis-milliardær amok». Avisen vil prøve å få ham til å vitne i morgen, fredag. Eidem er ikke norsk statsborger og oppholder seg i London

Christian Eidem var en av Øystein Stray Spetalens beste venner frem til våren 2007. Da ble de to splittet av en personlig feide. Det er uklart hva uoverenstemmelsen går ut på, og ingen av partene vil kommentere dét.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.