NA24.no

FBI sendte ut kildemateriale

Sist oppdatert:
NRK-program sendte ut hele mailutvekslingen med kilde til høring.

TV 2 Interaktiv-sjef Gunnar Stavrum fikk onsdag en mail fra journalist og programleder Lars Karelius Noer i FBI med et antall spørsmål om hvorvidt TV 2 Interaktiv hadde lagt til rette for brukere av tjenestene som ikke brukte den vanligste maskin- og programvaren.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Stavrum svarte på mailen påfølgende kveld, og fikk senere på kvelden svar. Ikke fra Noer, men fra et menneske han tidligere ikke hadde hørt fra. I mailen var hele mailen, med Stavrums svar, i tillegg til svarene fra vedkommende som sendte mailen.

Reagerer
- Jeg reagerer på at man i NRK tydeligvis bare sender fra seg kildemateriale. Premisset for mine svar var at FBI skulle bruke det i et tv-program, ikke at det skulle videresendes til en rekke linux-entusiaster, sier Stavrum til NA24 Propaganda.

Etter det første svaret fortsatte mailene fra andre ivrige databrukere å komme inn til Stavrum.

- Det virker mer som om man er opptatt av å drive et korstog for linux og macbrukere, enn av å drive journalistikk. Det at man skal verne om sine kilder er elementært i journalistikken, sier Stavrum.

- At Gunnar Stavrum her velger å fremstille seg som offer for brudd på kildevernet stiller jeg meg svært undrende til. Når man har avgitt et svar som er tenkt for publisering, kan man ikke påberobe seg kildevern. Da har man misforstått hva kildevern dreier seg om, sier Lars Karelius Noer.

Ingen dataekspert
Lars Karelius Noer sier til NA24 Propaganda at det aldri var meningen at det skulle bli noen mailstorm til Stavrum.

- Jeg er ikke noen dataekspert og sendte svaret til Elektronisk Forpost Norge (EFN)for å få deres innspill på Stavrums svar. Hvis det er slik at dette har ført til at Stavrum har fått uønsket e-post så beklager jeg det. Det var aldri vår intensjon at dette skulle spres i noe omfang, sier Noer.

- Er ikke dette en uheldig måte å behandle en kilde på?

- Jeg ser det prinsipielle der og må konstatere at det har fått et uheldig utfall. Jeg vet ikke hvilket omfang det har fått og kommer til å ta kontakt med Stavrum, sier Noer.

- Stavrum sier han venter å få en beklagelse fra NRK, vil han få det?

- Jeg skal ta kontakt med ham, sier Noer.

I tillegg til å videresende e-posten, ble den lagt ut på debattforumet til EFN.

- Jeg ser i etterkant at dette burde vært avklart med FBI før jeg la det ut, sier EFNs leder Thomas Gramstad.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at NA24 Propaganda er deleid av TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere