Gå til sidens hovedinnhold

Fem ansatte går til sak mot TV 2

– De har brutt hovedavtalen og klønet det til, sier redaksjonsklubben.

Den omfattende nedbemmanningsprosessen i TV 2 kan nå havne i retten. Fem ansatte som har mottatt oppsigelse, tar ut stevning mot kanalen.

– Den første av tre stevninger er levert. Vi forventer at TV 2 trekker disse oppsigelsene, for vi kommer til å vinne disse sakene uansett, sier nestleder Stein Akre i TV 2s redaksjonsklubb til Nettavisen.

– Enten må TV 2 trekke oppsigelsene, eller komme med et tilbud som de ikke kan takke til nei. Det siste er det vel ingen som tror på, fortsetter Akre.

– Har ikke fulgt avtaleverket

I tillegg til de tre medlemmene i redaksjonsklubben, blant dem en programleder, er det to ansatte i programavdelingen som også tar ut stevning, opplyser Akre.

– Vi mener oppsigelsene er usaklige. De har ikke fulgt prinsippene med avtaleverket. De har brutt hovedavtalen vår og klønet det til, sier Stein Akre i TV 2s redaksjonsklubb.

Les også: TV 2 gjør helomvending og trekker oppsigelser

– For det første mener vi at ansiennitet er viktig, men hvis man først skal avvike fra dette må man passe på å gjøre prosessene riktig. TV 2 har ikke klart å få til det en gang, sier Akre.

Er uenig med klubben

TV 2 skal kutte 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020.

– Vi er uenig med tillitsvalgt. Vi mener at vi har forholdt oss til det regelverket som gjelder for nedbemanninger. Det er klart at dette har vært en omfattende prosess, og det er ikke unaturlig at vi har ulike oppfatninger i sånne vanskelige saker, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 til Nettavisen.

– Dere får ikke akkurat skryt for hvordan dere har løst disse sakene. Hva er din kommentar til det?

– Det må vi leve med. Det er klart at vi er uenige, fortsetter hun.

Willand omtaler omorganiseringen kanalen gjennomfører som krevende.

– Vi gjør dette fordi vi er nødt til å omstille oss. Det behovet har ikke endret seg. Situasjonen vi nå har havnet i er det ingen av partene som ønsker seg. Det er viktig å huske på at da vi startet denne nedbemanningen hadde vi i underkant av 180 medarbeidere som måtte slutte. Vi var også forberedt på at ikke alle sakene ville løse seg ved forhandlinger, sier hun.

– Jeg vil skryte av hva folk har stått igjennom. Det har vært tøft, samtidig har alle levert. Nedbemanningene er ikke noe vi har lyst til å gjøre, men noe vi er nødt til å gjøre.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

Les også

TV 2-sjefen varsler nye tiltak etter krisetall

Kommentarer til denne saken