NA24.no

Fiaskoblad må punge ut

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Memo og Moody dømt til å betale.

Det nedlagte bladet og eksredaktøren tapte i Høyesterett.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Striden dreide seg om bruken av et forsidebilde av Ahmad Youssef El Youssef i første utgave av Memo i 2006.

Bildet ble tatt under en demonstrasjon etter publiseringen av Muhammed-tegningene, og ble senere benyttet på forsiden av Memo under overskriften «Frykter sosial bombe».

El Youssef krevde oppreisning, og det nå oppløste Magasinforlaget AS er dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til den avbildede. Tidligere Memo-redaktør Kristine Moody må ut med 20.000 i oppreisning.

De må også betale 263.380 kroner i saksomkostninger for rundene i tingretten og lagmannsretten. Magasinforlaget og Moody kreves dessuten for 160.116 kroner for dekning av de offentlige sakskostnadene for behandlingen i Høyesterett.

Les også: Moody om Memos fall

Memo-utgiver Magasinforlaget AS ble oppløst og innfusjonert i Berner New Media AS i fjor høst. Magasinforlaget var før det eid av Dagbladet (Berner Gruppen AS).

Ahmad Youssef El Youssef vant første runde i Oslo tingrett i august 2007, mens Magasinforlaget og Kristine Moody ble frifunnet i ankesaken i Borgarting lagmannsrett i september i fjor.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere