*Nettavisen* Økonomi.

Fikk 250.000 av Telenor

Kringkastringsorkesteret opptrer i Oslo Domkirke under minnekonserten for ofrene etter terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya fredag 22. juli. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Kringkastingsorkesteret fikk Telenors Kulturpris for 2011.

Telenors internasjonale kulturpris for 2011 ble i går kveld utdelt under en festforestilling på Nationaltheatret. Vinneren, Kringkastingsorkesteret (KORK), fikk prisen for sitt betydelige bidrag til kultur i ulike formater og kanaler, på tvers av geografiske, sosiale og kulturelle grenser.

Som et viktig element i Telenors kulturprogram deler selskapet hvert år ut kulturprisen «Grenseløs kommunikasjon». Prisen er på 250.000 kroner.

Internasjonalt format
- Vi gratulerer Kringkastingsorkesteret med Telenors internasjonale kulturpris for 2011. KORK er en kulturell institusjon som har vist en utrolig evne til å gjennomføre en vesentlig retningsendring da det var nødvendig. Gjennom denne reisen har Kringkastingsorkesteret gjenoppstått i et internasjonalt format , sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

- KORK har ikke bare vært en kulturinstitusjon i Norge siden de ble etablert i 1946, men har de senere år også etablert seg som en internasjonal anerkjent aktør med et nettverk som resulterer i samarbeid med solister av verdensklasse. Kringkastingsorkesteret spiller i dag en stadig viktigere rolle som symfonikere innen verdensmusikken. Året prisvinner er et unikt ensemble, hvor medlemmene er kunstnerisk nyskapende og svært dyktige til i å produsere og framfører musikk på tvers av stiler, sjangere og kunstuttrykk, sier juryens leder Kjersti Alveberg i meldingen.

- Vi er svært beæret og rørt over å motta denne prisen som en anerkjennelse for den fantastiske reisen vi som ensemble har vært igjennom, sier Rolf Lennart Stensø, orkestersjef for Kringkastingsorkesteret i meldingen.

Deles ut for 16. gang
I går kveld ble Telenors internasjonale kulturpris, «Grenseløs kommunikasjon», delt ut for 16. gang i Nationaltheatret.

Kommunikasjon utgjør kjernen i virksomhetene til Telenor. Vi snakker ofte om "grenseløs" kommunikasjon som forener mennesker og virksomheter uavhengig av geografiske og organisatoriske skillelinjer. Kunst og kultur representerer en annen form for kommunikasjon mellom mennesker, og formidler en annen type innhold. Kunst på et kvalitativt høyt nivå er egnet til å gi opplevelser som forsterker følelsene våre på en spesiell måte - og forener de som lytter og ser.

Tidligere prisvinnere

2010 - Olafur Eliasson, multikunstner

2009 - Liv Ullmann, skuespiller og regissør

2008 - Jonas Bendiksen, fotograf

2007 - Marilyn Mazur, jazzmusiker

2006 - Det Internasjonale Barnekunstmuseet

2005 - Anne Marit Jacobsen, skuespiller

2004 - Ingrid Lorentzen, danser

2003* - Verdensteateret, fri teatergruppe

2001 - Ingvar Ambjørnsen, forfatter

2000 - Juni Dahr, skuespiller

1999 - Torun Lian, forfatter og filmregissør

1998 - Kari Bremnes, sanger, komponist og tekstforfatter

1997 - Kjersti Alveberg, koreograf

1996 - Wenche Øyen, billedkunstner

1995 - Svein Tindberg, skuespiller

*Mellom 2002 og 2003 endret Telenor praksis for datering: Etter 2002 er prisen datert til samme år den utdeles. Tidligere ble prisen datert til året forut for tildeling. Det finnes dermed ingen pristildeling datert 2002.

Juryen 2011
Juryen 2011 har bestått av leder Kjersti Alveberg (koreograf), Robert Marc Friedman (historiker og forfatter av skuespill), Lars Saabye Christensen (forfatter), Thorbjørn Harr (skuespiller), Shanti Brahmachari (regissør og produsent), Ingrid Kindem (musiker og komponist) og Kai Rosenberg (Telenors representant).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.