NA24.no

Filmbrødre vokser

Sist oppdatert:
Mens mange av aktørene i filmbransjen merker fallende inntekter, økte omsetningen til den amerikanske filmgigantens pølsebu i Norge.

Det norske datterselskapet til en av verdens største produsenter av film- og TV-underholdning, Warner Bros. Entertainment Norway, tjente fine kroner i 2007. Selskapet solgte deg og meg filmer som «Harry Potter», «The Departed» og pixel pingvinen i «Happy Feet» for 186 millioner i fjor.

Det norske datterselskapet til den amerikanske filmgiganten forsynte seg også av inntektene til Schibsted-eide Sandrew Metronome.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Warner økte inntektene fra 149,8 millioner i 2006 til 186 millioner i 2007. En økning på pene 24 prosent. Selskapet virksomhet er distribusjon og salg av film på media til hjemmebruk, i hovedsak DVD plater.

Før skatt fikk Warner i Norge er ordinært resultat på 6,8 millioner. Opp fra 4,6 millioner i 2006. Etter skatt 4,8 millioner i 2007 og 3,3 millioner i 2006.

Bransjen sliter
Mange av aktørene i filmbransjen merker fallende inntekter. På landsbasis har salget av DVD og Blue-ray Disc til butikkene hatt en nedgang på 13 prosent første halvår i år. Inntektene har sunket fra 434,3 til 395,2 millioner ifølge tall fra Norsk Videogramforening.

- Det har ikke skjedd noe etter regnskapsårets utgang som vesentlig vil påvirke bedømmelsen av selskapets finansielle stilling. Selskapets fortsatte inntjeningsevne bedømmes til å være god, melder det Warner styret.

Sandrew bidro
Som NA24 Propaganda skrev i juli splittet Sandrew Metronome inntektene sine i 2007 med Warner.

- Selskapet selger gjennom distribusjonsavtale film for Sandrew Metronomes regning. Dette salget utgjorde i 2007 ca. 17,4 prosent av netto omsetning. Øvrig salg av 82,6 prosent kom fra titler med rettigheter hos Warner Bros. Entertainment Inc., skriver styret i sin årsberetning.

Selskapet har 15 ansatte i Norge og har en serviceavtale med Warner Bros. Entertainment Sverige AB på administrative tjenester. Styret består av syv menn som alle er bosatt utenfor Norge.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere