*Nettavisen* Økonomi.

Filmkameratene leverer pluss

Film- og videoproduksjonsselskapet snudde minus til pluss.

25.07.08 14:44

- Dette er en resultatfordring på 820.786 kroner i forhold til fjoråret da selskapet gikk med et mindre underskudd fordi man ikke hadde noen nye produksjoner å introdusere i markedet, heter det i styrets årsberetning.

NA24 - din næringslivsavis

Den nye norske storfilmen «Max Manus» produseres i inneværende år, men vil ikke gi kontanteffekt før i 2009 for Filmkameratene heter det videre i regnskapet som nylig kom til Brønnøysundregistrene.

I pluss
Film- og videoproduksjonsselskapet Filmkameratene duppet litt i minus i 2006, men snur resultatet i regnskapet for i fjor.

Driftsresultatet ble 300.000 kroner, mot 131.000 kroner i minus året før. Omsetningen økte fra 3,1 millioner kroner i 2006, til 4,2 millioner kroner i fjor. Totalt har selskapet omsatt for knappe 39 millioner kroner de fem siste årene.

Selskapet drar inn noe renteinntekter som pynter på årsresultatet som bokføres til 541.000. Alt føres til den frie egenkapitalen.

Gjeldsbyrden har gått noe ned de siste årene, men bokføres per 31.12 til fortsatt stive 21 millioner.

Klikk på bildet for å forstørre.


«Hard Asfalt»

Selskapet ble stiftet i 1986, og filmmannen John M. Jacobsen eier alle aksjene selv.

Jacobsen har vært sentral i flere store filmproduksjoner de siste årene (se egen boks) og har rettighetene til filmer som «Håkon Håkonsen», «Elias og Kongeskipet», «Hodet over vannet», og sist men ikke minst superfilmen «Hard Asfalt».

Jacobsen bevilget seg 736.000 kroner i lønn i fjor.

Han var også så heldig som mottok sin egen Æres-Amanda i Haugesund for filmen «Solan, Ludvig, og Gurin med Reverompa».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.