NA24.no

Finn fem feil

(Faksimile Dagbladet)
Sist oppdatert:
Dagbladet beklager egen dømmekraft.

Tirsdag ble det klart at Joshua French (27) og Tjostolv Moland (28) får fem ganger dødsstraff.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

De to ble dømt til fem ganger dødsstraff for drap, drapsforsøk, væpnet ran, spionasje og forsøk på å danne kriminelt forbund.

Les mer her: Hånet og dømt til døden

I tirsdagens papirutgave av Dagbladet står det imidlertid på hele forsiden at de to nordmennene ville idømmes livstids fengsel i retten i Kongo i dag. Forsideoppslaget med tittelen «Her er dommen: Får livstid» skal være basert på sentrale kilder, men som altså ikke medfører riktighet.

Les Are Slettans kommentar: Årets presseflause

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Dagbladet har basert saken på kilder som gjennom vår dekning har vist seg å ha stor troverdighet. Vi beklager at vi i dagens oppslag bragte informasjon som viser seg å være feil, sier nyhetsredaktør Morten Øverbye, ifølge Dagbladets nettavis.

- Dette var ikke blodtåka som tok overhånd, men opplysninger som vi i går vurderte som troverdige, sier Øverbye, ifølge Journalisten.no.

- Først og fremst beklager vi feilen vi gjorde i dag. Som alle mediefolk hater vi å ha feil. Slike feil skal ikke på trykk. Vi vil gjennomgå våre rutiner og hvordan vi har håndtert denne saken. Vi kan med en gang slå fast at vi har utøvd for dårlig kildekritikk, sier han.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere