NA24.no

Finn pengene i en annen avis

Sist oppdatert:
Dagsavisen fikk et underskudd på 4,9 millioner i fjor.

Det er avisens største tap siden smellen på 6,3 minusmillioner i år 2000.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Omsetningen økte med fire millioner til 160,8 millioner, men kostnadssiden vokste også med 8,8 millioner. Dermed ble egenkapitalen barbert til vel en million, mens avisens gjeld ved årsskiftet var 42,4 millioner. Det er vel to millioner mer enn i 2006.

Dagsavisen fikk 41,4 millioner i pressestøtte i fjor, nesten en million mindre enn året før. Avisen hadde et nettoopplag på 31.403.

- I januar 2008 solgte selskapet sine aksjer i Morgenbladet med en gevinst på 2,4 millioner og fikk et driftstilskudd fra Fritt Ord på 6,4 millioner, skriver styret i årsberetningen.

Opplagsinntektene til Dagsavisen sto nesten stille i fjor på 78,2 millioner. Men annonsesalget vokste med 4,6 millioner. På utgiftssiden vokste lønnskostnadene med 4,7 millioner til 69,9 millioner.

I 2006 gikk Oslo-avisen med en halv million i overskudd. De to foregående årene ble det imidlertid et samlet tap på 4,4 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere