*Nettavisen* Økonomi.

Finner ikke nok kvinner

Det er vanskelig å finne kvalifiserte kvinner i et hett marked.

28.06.07 21:08

Informasjonsrådgiverne Aabø & Co melder om stor pågang og skal rekruttere fem nye medarbeidere i løpet av høsten. Men kvinnene er vanskelige å finne.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi har kun en kvinnelig informasjonsrådgiver i dag, og hun skal ut i fødselspermisjon. Vi er veldig opptatt av å finne kvinner til de nye stillingene, men det har vist seg vanskelig så langt, sier faglig leder Jarle Aabø til NA24 Propaganda.

Hett marked
Aabø er i første rekke på utkikk etter nye kolleger med kunnskaper innen finansiell kommunikasjon eller medier. Gode journalister er alltid velkommen til oss.

- Vi ser at det er en veldig etterspørsel i markedet generelt etter folk som behersker finansiell informasjon. Det er ikke så mange å ta av, men vi regner med at vi skal få på plass tre nye medarbeidere i Oslo og to i Bergen. Det kunne imidlertid gjerne vært flere kvinner på den listen over medarbeidere vi ønsker oss, sier Aabø.

Han sier det er rift om informasjonsmedarbeidere om dagen.

- Vi ser at flere av våre medarbeidere får lukrative tilbud om dagen, noe som er svært hyggelig.

Ser etter talenter
Aabø sier han skjeler mer til talent enn til alder.

- Vi vil ha folk med erfaring. men generelt er talent viktigere enn alder. Her på kontoret er det folk fra 25 til 51, og min erfaring er at talent er lite avhengig av alder, sier Aabø.

Han sier det er nye kunder som er årsak til at de skal øke staben.

- Vi har fått nye oppdrag innen finans, industri, og shipping/off-shore. Så det er først og fremst for å møte nye oppdrag at vi rekrutterer nå. Vi gikk fra fire til åtte medarbeidere, og nå tar vi et nytt hopp, fra åtte til 11. Samtidig øker Aabø & Co Bergen fra to til fire, sier Aabø.

Øker omsetningen
Aabø & Co er inne i sitt femte driftsår og selskapet regner med god vekst også i inneværende år.

- Etter å ha vært i dette markedet i noen år, så får vi i stadig større grad langvarige oppdrag. Vi er ganske sikre på at omsetningen går opp i år også, sier Aabø.

2006-tallene fra Aabø er ennå ikke offentliggjort, men regnskapene fra 2005 vitner om et lønnsomt byrå. Av en omsetning på 9,5 millioner kroner, satt Aabø & Co igjen med fire millioner i overskudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag