Gå til sidens hovedinnhold

Fjernet Utøya-trailer

Regissør Vitaliy Versace ga etter for presset.

Regissør Vitaliy Versace har gitt etter for presset fra Norge, og fjernet den omstridte traileren for Utøya-filmen, melder VG Nett.

Filmen, som er produsert på et svært lavt budsjett, skapte sterke reaksjoner da de første bildene dukket opp på nettet i forbindelse med at regissøren la ut en trailer.

I filmklippet kommer skuespilleren som spiller Anders Behring Breivik roende i en hvit robåt, før han begynner å skyte mot ungdommene på øya. Han er iført en blå politilignende uniform med ordet «politi» trykket på ryggen, skuddsikker vest, svarte sko og han bærer både en rifle og en pistol.

HTML EMBED

Linda Weaver i modell- og talentbyrået Lemodeln bekrefter at hun diskuterte saken med Versace mandag. Både regissøren og skuespillerne har mottatt en rekke e-poster fra nordmenn som ber om at klippet fjernes. Meldingene vekslet mellom tydelige oppfordringer og regelrette trusler.

Ifølge Weaver ble klippet fjernet av hensyn til det norske folk, massemorderens ofre og deres familier.

Distribusjonsselskapet Anton Pictures skal imidlertid fortsatt ha traileren liggende ute. Den er også spredd på nettet via en rekke andre brukere. Ifølge Versace skal filmen komme ut i 2012 og den Los Angeles-baserte regissøren drømmer om at ideen blir plukket opp av et større filmselskap.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget