NA24.no

Fjørtoft til MGP

Benedicte Adrian gjør comeback i MGP 2012 sammen med rapperen Sirius (24) og den nye sangkometen Haji (28). Og fotballguru Jan Åge Fjørtoft blir programleder for torsdagene i det nye MGP 2012!
Benedicte Adrian gjør comeback i MGP 2012 sammen med rapperen Sirius (24) og den nye sangkometen Haji (28). Og fotballguru Jan Åge Fjørtoft blir programleder for torsdagene i det nye MGP 2012! Foto: Ole Kaland (NRK)
Jan Åge Fjørtoft skal lede torsdagsprogrammene, mens Benedicte Adrian danner gruppe.

Benedicte Adrian gjør comeback i MGP 2012 sammen med rapperen Sirius (24) og den nye sangkometen Haji (28). Sammen utgjør de gruppa United. Og fotballguru Jan Åge Fjørtoft blir programleder for torsdagene i det nye MGP 2012!

Kristian Rønning alias Sirius vant Norske talenter i fjor og har mer enn en gang blitt kalt Norges svar på Eminem. Nå har han fått med seg nykommeren Haji Salim og den legendariske Benedicte Adrian på låta «Little Bobbi».

- På papiret er kanskje dette den merkeligste konstellasjonen i MGP noensinne. Dette samarbeidet trancenderer alt vi har vært borti. Her får fansen en skamløs blanding av nostalgi, reality og ferske fjes, sier Per Sundnes i en melding.

Norsk, svensk og dansk
«Little Bobbi» er skrevet og produsert av et skandinavisk låtskriverteam bestående av svenske John Lundvik (John-El), danske Philip Halloun og norske Thomas Felberg. John Lundvik har blant annet vært med på å skrive den offisielle bryllupslåta for den svenske kronprinsessen, mens Philip Halloun deltar selv som artist i den danske Melodi Grand Prix. Thomas Felberg er mest kjent som rockevokalist i bandene WE og Smoke Mohawk. Med låta «Little Bobbi» prøver rockeren og musikkelskeren Felberg seg som popkomponist for første gang.

- Låtskriverne er som gruppa en uventet miks av rock, soul og etno. Man har aldri hørt noe lignende før, sier Sundnes i meldingen.

Hva én kul låt kan føre til
-«Little Bobbi» er en moderne og «ny» låt. Jeg elsker den hemningsløse blandingen av orientalske, europeiske og amerikanske elementer! Da komponistene ønsket at jeg skulle være med og danne United, syntes jeg det virket utrolig spennende. Jeg har stor respekt for mine kompanjonger, sier Benedicte Adrian.

- Det er veldig interessant at én låt kan samle så forskjellige folk og at resultatet blir så fett. Å delta i MGP er noe jeg aldri kunne sett for meg at jeg skulle gjøre, men der kan du se hva bare én kul låt kan føre til, sier Sirius i en melding.

Benedicte, Sirius og Haji gleder seg til å stå på en stor scene i beste sendetid og overraske publikum med noe helt nytt fra hver av dem.

- Som gruppe er vi en herlig blandet cocktail fra både øst og vest som kommer til å levere et show ingen har sett tidligere. Det er surrealistisk og fantastisk at vi skal opptre sammen med Benedicte. Hun er en superdame, sier Haji Salim i meldingen.

Programleder i Viasat og MGP-ekspert Jan Åge Fjørtoft skal lede torsdagsprogrammene i det nye MGP 2012.

- MGP 2012 skal gjøres større og bedre, og da har vi speidet blant annet til store sportsendinger for inspirasjon. Definalesendingene på lørdagene vil fortsatt være den største arenaen, men veien dit skal også dokumenteres og kommenteres - som i sporten. Og da falt programledervalget naturlig på Jan Åge Fjørtoft, forteller prosjektleder i NRK, Stian Malme.

Skjult MGP-ekspert
Det er ikke mange som vet at Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballproff og nå programleder i Viasat, er en godt skjult MGP-ekspert.

- Fra Abba vant i 1974 har MGP vært et årlig event i Fjørtoftfamilien, og da jeg spilte ute i den store verden var jeg en primus motor for MGP-fester. Når jeg nå får denne sjansen, synes jeg det er veldig spennende og utfordrende. Endelig kan all den kunnskapen som jeg har undertrykt i en fotballgarderobe komme ut, sier Fjørtoft i en meldinge, som vil gjøre dette i tillegg til programlederjobben i Viasat.

Mens programlederparet Marte Stokstad og Per Sundnes skal lede lørdagssendingene, er det Jan Åge Fjørtoft som skal ta for seg historiske tilbakeblikk, diskutere kostymer og artistprøver på torsdagene på NRK1 fra 19.januar.

- Torsdagene blir unplugged-varianten, hvor vi skal vise og prate om det som har blitt dekket over tidligere. Vi skal skjerpe konkurranseformen i en konkurranse som handler om å representere landet sitt. Ingen ære er større enn det, mener Fjørtoft i meldingen.

Utvider programmet
Torsdagsprogrammene vil sendes før hver delfinale på NRK 1 og for første gang vil publikum bli sluppet inn i den magiske MGP-verden.

- MGP er den største musikkonkurransen i Europa og skaper et vanvittig engasjement hos det norske folk. Vi utvider derfor sendetiden med fire ekstra torsdagsprogrammer og kan belønne seerne med masse ekstrastoff fra både inn- og utland. Vi vil vise mer av artistenes reise fra de blir plukket ut til de står på scenen og det blir også plass til paneldiskusjoner og historiske tilbakeblikk, sier Malme i en meldinge.

Om artistene:
Rapperen Sirius (Kristian Rønning) fra Larvik har lenge vært et hett navn i hiphop-undergrunnen og har flere ganger blitt kalt Norges svar på Eminem. Han har drevet med musikk i 12 år og fikk sitt store gjennombrudd i fjor da han vant Norske Talenter på TV2. Dette førte til platekontrakt, og kort tid etter finalen slapp han singelen «Fuck Up» med stor suksess. Debutplata «Welcome» kom ut i desember i fjor og nå jobber rapperen med sitt andre album.

Benedicte Adrian er en kjent artist, komponist og TV-personlighet som har deltatt i MGP tre ganger tidligere. Hun slo igjennom i 1980 med Dollie (senere Dollie de Luxe) sammen med Ingrid Bjørnov, som hun også har komponert 4 musikaler med. Dollie de Luxe vant den norske finalen i MGP i 1984 med låta «Lenge leve livet». Benedicte debuterte på Den Norske Opera i 1988 i rollen som nattens dronning i Mozarts «Tryllefløyten», og på West End i 1992 i rollen som «Maria Vittoria» i «Which Witch». I 2007 stilte hun som dommer i norske «Idol" på TV2 og i 2010 var hun med i «Det store korslaget" på samme kanal, med «Team Benedicte". Hun har til sammen gitt ut 13 plater.

Haji Salim (28) fra Holmlia i Oslo er et relativt nytt navn på den norske pophimmelen, men han har holdt på med musikk siden han var 18 år gammel. Han jobber til vanlig som ungdomsarbeider på Jordal skole, men det er musikk han vil satse på. I 2008 var han med i den norske dokumentarfilmen «99% Ærlig», og i den forbindelse slapp han singelen «What Did I Do». I 2009 ga han ut debutalbumet «Chaotic». Tidligere i år ga han ut singelen «Bartender» hvor han synger på norsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere