NA24.no

(Medietilsynet)

Flere klager på programtrailere

Sist oppdatert:
Medietilsynet vil kontrollere kringkasterne.

TV-seerne reagerer på skadelig innhold i programtrailere fra kringkasterne som sendes før klokken 21. Det viser tipsene Medietilsynet har mottatt gjennom sin tipstjeneste tipsvannskille@medietilsynet.no.

På bakgrunn av tipsene som er mottatt, vil Medietilsynet gjennomføre kontroll av programtrailere som sendes før klokken 21.

Les også: - Dette er skadelig TV

- Det er viktig for Medietilsynet å bruke tipsene vi mottar i planleggingen av vårt tilsynsarbeid, uttaler rådgiver Line Langnes i en pressemelding.

- Når så mange klager på kringkasternes programtrailere, er det helt naturlig å prioritere programtrailerne i kontrollen Medietilsynet nå skal gjennomføre, sier Langnes.

Mange tips
Medietilsynet har mottatt rundt 40 tips etter at tipstjenesten ble lansert i begynnelsen av november.

Les også:TV 2 med aldersgrenser

- Vi er veldig fornøyd med responsen vi har fått på tipstjenesten vår. Antallet tips viser at det er mange som er engasjert i barns tv-hverdag, sier Line Langnes i meldingen.

Programtrailere med skadelig innhold?
Medietilsynet har også før tipstjenesten ble etablert mottatt klager på kringkasternes programtrailere. I programtrailerne som sendes på dagtid eller tidlig kveld, vises det ofte klipp fra programmer som sendes sent på kvelden. Medietilsynet vil nå undersøke om noen av disse har et innhold som kan være skadelig for barn og unge. Det såkalte vannskilleprinsippet sier at skadelig innhold skal sendes på fjernsyn først etter kl. 21.00. Vannskilleprinsippet gjelder både serier, filmer, reklame og programtrailere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere