NA24.no


VARSLER ENDRINGER: NRK varsler endringer i TV-sendingene sine. Flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK1 er blant endringene. Foto: Scanpix
VARSLER ENDRINGER: NRK varsler endringer i TV-sendingene sine. Flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK1 er blant endringene. Foto: Scanpix

Flere, men kortere lokalnyheter i NRK

Sist oppdatert:
NRK varsler endringer i TV-sendingene sine. Flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK1 er blant endringene.

I dag sender NRK til sammen 20 minutter med distriktsnyheter før Dagsrevyen og Dagsrevyen 21. Nå skal også Kveldsnytt få sin distriktsoppdatering. Hver av sendingene skal vare i fem minutter, skriver NRK.

Ifølge distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen har publikum flyttet sine TV-vaner til senere på kvelden. Hun sier det derfor er viktig for NRK å være til stede med et regionalt tilbud når publikum ser på TV.

Les også: Norske medier gir opp Facebook-artikler

Etter omleggingen skal mer av det distriktskontorene lager skal sendes på riksdekkende TV. I 2018 kommer også et nytt halvtimesprogram på NRK1, Norge Direkte, som skal sendes fra ulike steder hver dag.

– Er det lofotfiske, så er det naturlig at vi er der. Hele sendingen vil ha programledelse fra ute i landet og stedet vil variere fra uke til uke – avhengig av hva som faktisk skjer, sier Gynnild-Johnsen til Medier24.

Medier24 skriver at de regionale TV-nyhetene får stadig færre seere.

Les også: Nettavisen politianmelder Facebook-forfalskning

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere