NA24.no

Flere, men kortere lokalnyheter i NRK


VARSLER ENDRINGER: NRK varsler endringer i TV-sendingene sine. Flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK1 er blant endringene. Foto: Scanpix
VARSLER ENDRINGER: NRK varsler endringer i TV-sendingene sine. Flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK1 er blant endringene. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
NRK varsler endringer i TV-sendingene sine. Flere, men kortere distriktssendinger og mer distriktsstoff på NRK1 er blant endringene.

I dag sender NRK til sammen 20 minutter med distriktsnyheter før Dagsrevyen og Dagsrevyen 21. Nå skal også Kveldsnytt få sin distriktsoppdatering. Hver av sendingene skal vare i fem minutter, skriver NRK.

Ifølge distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen har publikum flyttet sine TV-vaner til senere på kvelden. Hun sier det derfor er viktig for NRK å være til stede med et regionalt tilbud når publikum ser på TV.

Les også: Norske medier gir opp Facebook-artikler

Etter omleggingen skal mer av det distriktskontorene lager skal sendes på riksdekkende TV. I 2018 kommer også et nytt halvtimesprogram på NRK1, Norge Direkte, som skal sendes fra ulike steder hver dag.

– Er det lofotfiske, så er det naturlig at vi er der. Hele sendingen vil ha programledelse fra ute i landet og stedet vil variere fra uke til uke – avhengig av hva som faktisk skjer, sier Gynnild-Johnsen til Medier24.

Medier24 skriver at de regionale TV-nyhetene får stadig færre seere.

Les også: Nettavisen politianmelder Facebook-forfalskning

Sett denne videoen?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere