NA24.no

Flere sexforbrytere på MySpace

Sist oppdatert:
Stadig avsløres dømte sexforbrytere på det populære nettstedet.

Statsadvokaten i New Jersey sa tirsdag at 141 dømte sexforbrytere i delstaten har profil på nettstedet MySpace.com. Mer enn halvparten av disse er ute på prøveløslatelse.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi har bevis som bekrefter den verste frykten til New Jerseys bekymrede foreldre og lærere: At sexforbrytere er aktive på nettsider som brukes av barn og tenåringer, sier statsadvokat Anne Milgram, ifølge New York Times.

NA24 har tidligere skrevet om at syv sexforbrytere har blitt arrestert i Texas etter at de ble navngitt av MySpace. Nå kan altså flere arrestasjoner stå for tur, denne gangen i New Jersey.

Navnene på de registrerte sexforbryterne er overlevert statsadvokatens kontor etter at MySpace oppga informasjonen. Listen blir nå undersøkt for å stadfeste de dømte forbryternes aktivitet på siden. Internettbruk kan medføre strengere prøveløslatelsesvilkår.

Sexforbrytere som bryter prøveløslatelsesreglene i New Jersey risikerer opp til fem års fengselsstraff og en bot på 15.000 dollar (ca. 90.000 kroner).

Statsadvokaten har også oversendt informasjonen til prøveløslatelsesmyndighetene, så de kan sjekke om det foreligger brudd på reglene. Politiet skal også gå igjennom materialet for å se om det er grunnlag for og ta ut etterforskning.

Andre sosiale nettsteder blir nå bedt om å kryssjekke brukernes profiler med offentliggjorte lister over dømte sexforbrytere.

MySpace har kommet i hard vind de siste årene ettersom noen av de yngre medlemmene har blitt ofre for voksne overgripere, som har latt som om de er mindreårige. Familiene til flere tenåringsjenter som sier at de ble seksuelt misbrukt av medlemmer saksøkte nettverket i januar for å ha feilet i å beskytte sine medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere