NA24.no

SKAL VISES PÅ FLY: British Airways skal vise ferden mellom Oslo og Bergen minutt for minutt på sine flyvninger.
SKAL VISES PÅ FLY: British Airways skal vise ferden mellom Oslo og Bergen minutt for minutt på sine flyvninger. Foto: Skjermdump YouTube (NRK)

Flyselskap skal vise bergensbanen, minutt for minutt

Sist oppdatert:
- Våger å være kjedelige, harselerer amerikansk presse.

I Norge har det tatt helt av, såkalt sakte-TV. Først ut var Bergensbanen. Den uredigerte fremvisningen fikk rekordseertall. Siden den gang har det ikke vært mange grenser for hva som skal vises minutt for minutt til norske TV-tittere. Det mest kjente prosjektet har nok vært Hurtigruten, men også Telemarkskanalen og Nordlandsbanen har blitt vist fram.

Flyselskapet British Airways har tydligvis fanget opp suksessen i Norge. På sine flyvninger vil de nå begynne å vise Bergensbanen, minutt for minutt.

Selskapet selv sammenligner jernbane-filmens apell til seerne med den til et kart med et fly som beveger seg. Erfaringen viser at flypassasjerer kan sitte som fengslet og se på slike kart i timesvis. 

Den amerikanske avisa Finacial Times plukket opp nyheten, og er ikke nådig i sin omtale.

- En ny flyselskap-film som våger å være kjedelig, kaller de prosjektet.

Siden NRKs enorme suksess har flere andre norske medier prøvd seg på lignende prosjekter.

Tidligere i år lanserte TV 2 «Fly med oss», der kanalen skal fly rundt i Norge og vise fram landet i sanntid. Det er seerne som bestemmer hvor flyturen går.

En vesentlig mindre mediekanal, som likevel har fått mye oppmerksomhet, er Namdalsavisa i Nord-Trøndelag. De valgte å vise et livet i et fuglereir på sin nettside, i «Tjeldeparet minutt for minutt».

Det siste, og kanskje aller rareste på funnet, er NRKs «Salmeboka minutt for minutt», der denne boka skal synges fra perm til perm i sanntid. 

Her kan du se Bergensbanen minutt for minutt (NB! Vent til du kommer hjem fra jobb - klippet er over sju timer langt!):Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere